Mindkét Renault a legjobb tízben - F1VILÁG.HU

Mindkét Renault a legjobb tízben

HIRDETÉS

Bruno Senna és Vitaly Petrov is a legjobb tíz közé verekedte magát a Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén, így érthető módon mindketten elégedettek, és izgatottan várják már a holnapi viadalt.


Bruno Senna és Vitaly Petrov is a legjobb tíz közé verekedte magát a Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén, így érthető módon mindketten elégedettek, és izgatottan várják már a holnapi viadalt.

Senna a nyolcadik, Petrov pedig a kilencedik helyről rajtolhat vasárnap: előbbi versenyző az időmérő után úgy nyilatkozott, nagyon örül az eredménynek, hiszen nem alakult jól számára a harmadik szabadedzés, miután összetörte autóját.

„Kicsit necces volt, hogy időben összerakjuk-e az autót az időmérőre, a csapat viszont fantasztikus munkát végzett, és kijavította a délelőtti balesetem során keletkezett károkat” – mondta Senna, aki csapattársához hasonlóan – taktikai okokból – nem futott mért kört a Q3-ban.

„Nem tudtam annyi időt a pályán tölteni, mint szerettem volna, az autó viszont rendkívül jól ment az időmérőn, és a választott stratégiának köszönhetően erős pozícióból várhatjuk a holnapi versenyt.”

„Nagyon várom már, hogy felálljak a rajtrácsra, hiszen izgalmas versenynek ígérkezik. Mint már mondtam korábban is, imádom ezt a pályát, sokan szeretnek itt, szóval remélem, hogy megajándékozhatom a rajongókat egy jó eredménnyel.”

Vitaly Petrov hozzátette, az autó sokat fejlődött a hétvége során, és nagy öröm számára, hogy következetesen gyors a suzukai versenypályán.

„Örülök, hogy a kilencedik helyet szereztem meg az időmérőn. Sokkal erősebbnek tűnünk itt, mint Szingapúrban, és ismét megmutattuk, mennyi potenciál van az R31-es versenyautóban egy gyors kanyarokkal tűzdelt pályán” – nyilatkozta Petrov a Renault hivatalos weboldalának.

„Valahányszor volán mögé ülök, az autó egyre jobban teljesít ezen a hétvégén. Jó volt az első –és második tréningen, a harmadik szabadedzésen pedig bizonyossá vált számomra, hogy jó esélyünk van a remek szereplésre.”

„Az autó stabilitása javult a gyors kanyarokban, ráadásul a kigyorsítások is jobbak, szóval magabiztosan várom a futamot.”

Hirdetés

Az orosz versenyző hozzátette, a taktika fontos szerepet játszik majd holnap, s reméli, hogy sikerül jó döntéseket hozniuk.

„Sok különböző stratégia játszhat majd holnap, de bízom abban, hogy sikerül támadólag fellépnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!