Mindkét Toro Rosso megkapja az új Honda-motort - F1VILÁG.HU

Mindkét Toro Rosso megkapja az új Honda-motort

HIRDETÉS
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 24:  24:  24:  24:  24:  24:  24:  24:  24:  Brendon Hartley of Scuderia Toro Rosso and New Zealand during practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 24, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1VRUVFQQ11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // Honda Logo, Lidl logo nose front wing

Főképp a belső égésű motor teljesítményének növelését célozza legújabb fejlesztésével a Honda – a japán gyártó a hétvégi Kanadai Nagydíjon veti be új erőforrását.

A Hondánál már korábban leszögezték, csak akkor vetik be új specifikációt, ha megbizonyosodtak arról, a teljesítmény növelésére irányuló törekvéseik nem befolyásolják negatívan a megbízhatóságot.

Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója mindazonáltal szerdán megerősítette, Montrealban Pierre Gasly és Brendon Hartley is használhatja majd az új fejlesztésű motort.

„Bevetjük a továbbfejlesztett erőforrást ezen a hétvégén, mindkét autóba beépítjük” – mondta a szakember.

„Ez a fejlesztés főleg a belső égésű motort érinti, a teljesítmény növelését céloztuk meg. A montreali versenypálya hosszú egyeneseiről ismert, a kör több mint 60 százalékát teljesítik padlógázzal a versenyzők.”

„Vannak lassú kanyarok a hosszú egyenesek után, ezt pedig azt jelenti, hogy a jó vezethetőség is fontos, akárcsak a gyors turbóreakció.”

„Ezek miatt pedig az erőforrás az egyik legfontosabb összetevő itt, ezért is tradicionális helyszín ez a motorgyártók számára a fejlesztések bevetéséhez.”

A Red Bull a Kanadai Nagydíjon alaposan figyelemmel kíséri majd a Toro Rosso-Honda szereplését, hiszen jó esély van rá, hogy az energiaital-gyárosok nagycsapata 2019-ben szintén a japánok erőforrásaira vált.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!