Módosíthatnak az időmérős szabályokon az F1-ben

A Forma-1 vezetői készen állnak módosítani az időmérőre vonatkozó gumiszabályokon, hogy véget vessenek az utóbbi időben egyre többeket felháborító taktikáknak, miszerint egyesek nem hajtanak ki mért körre az utolsó etapban.


A Forma-1 vezetői készen állnak módosítani az időmérőre vonatkozó gumiszabályokon, hogy véget vessenek az utóbbi időben egyre többeket felháborító taktikáknak, miszerint egyesek nem hajtanak ki mért körre az utolsó etapban.

A hírek szerint a Forma-1 Bizottság csütörtöki ülésén ez a téma is napirenden lesz, sőt már a megoldás is megvan, hiszen a Pirelli extra szett abroncsokat szállíthat a kvalifikáció utolsó etapjára, így a spórolásnak nem lenne értelme a végső tíz perces ütközetben, mellyel még látványosabb lehetne az időmérő vége.

Mindez azonban nem a csapatok vagy a beszállító kérésére történhet meg, hiszen a Pirelli a hétvégi Indiai Nagydíjon leült beszélni a csapatokkal erről a témáról, és Paul Hembery az olasz cég sportigazgatója elmondta, hogy mindenki elégedett a jelenlegi szabályokkal.

„Egy konstruktív megbeszélésünk volt a csapatokkal Indiában” – mondta. „Jelen pillanatban az a véleményük, hogy minden rendben van a Q3-as szabályokkal. Úgy érzik, hogy ez egy extra stratégiai elemet biztosít az utolsó etapban.”

„Ha pedig elégedettek, nem lehet mit tennünk, ki kell szolgálnunk az igényeiket. Azonban jeleztük, hogy ha a sportág úgy érzi, jobb lenne változtatni, akkor nyitottnak kell lennünk. Majd meglátjuk, mi fog történni a Forma-1 Bizottság ülésén.”

„Valaki más vetette fel a témát. Majd meglátjuk, hogy ki mit mond, mikor lehetőségünk lesz együtt dolgozni.”

Hembery azt is elmondta, hogy számos módja van annak, hogy megoldják az egyeseknek nem tetsző gumihelyzetet, de úgy érzi, jobban teszik, ha ezt az F1 Bizottság ülésén beszélik meg, nyíltan egymással.

„Milliónyi permutáció létezik, melyek között ott van az is, hogy az éjszaka folyamán egyszerűen kicseréljük a Q3-as gumikat. Számos megoldás van, de jelenleg senki nem kért meg minket arra, hogy hozakodjunk elő megoldásokkal, mivel a csapatok elégedettek azzal, ami van” – tette hozzá a szakember.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!