Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Módosíthatnak az időmérős szabályokon az F1-ben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Módosíthatnak az időmérős szabályokon az F1-ben

A Forma-1 vezetői készen állnak módosítani az időmérőre vonatkozó gumiszabályokon, hogy véget vessenek az utóbbi időben egyre többeket felháborító taktikáknak, miszerint egyesek nem hajtanak ki mért körre az utolsó etapban.


A Forma-1 vezetői készen állnak módosítani az időmérőre vonatkozó gumiszabályokon, hogy véget vessenek az utóbbi időben egyre többeket felháborító taktikáknak, miszerint egyesek nem hajtanak ki mért körre az utolsó etapban.

A hírek szerint a Forma-1 Bizottság csütörtöki ülésén ez a téma is napirenden lesz, sőt már a megoldás is megvan, hiszen a Pirelli extra szett abroncsokat szállíthat a kvalifikáció utolsó etapjára, így a spórolásnak nem lenne értelme a végső tíz perces ütközetben, mellyel még látványosabb lehetne az időmérő vége.

Mindez azonban nem a csapatok vagy a beszállító kérésére történhet meg, hiszen a Pirelli a hétvégi Indiai Nagydíjon leült beszélni a csapatokkal erről a témáról, és Paul Hembery az olasz cég sportigazgatója elmondta, hogy mindenki elégedett a jelenlegi szabályokkal.

„Egy konstruktív megbeszélésünk volt a csapatokkal Indiában” – mondta. „Jelen pillanatban az a véleményük, hogy minden rendben van a Q3-as szabályokkal. Úgy érzik, hogy ez egy extra stratégiai elemet biztosít az utolsó etapban.”

„Ha pedig elégedettek, nem lehet mit tennünk, ki kell szolgálnunk az igényeiket. Azonban jeleztük, hogy ha a sportág úgy érzi, jobb lenne változtatni, akkor nyitottnak kell lennünk. Majd meglátjuk, mi fog történni a Forma-1 Bizottság ülésén.”

„Valaki más vetette fel a témát. Majd meglátjuk, hogy ki mit mond, mikor lehetőségünk lesz együtt dolgozni.”

Hembery azt is elmondta, hogy számos módja van annak, hogy megoldják az egyeseknek nem tetsző gumihelyzetet, de úgy érzi, jobban teszik, ha ezt az F1 Bizottság ülésén beszélik meg, nyíltan egymással.

„Milliónyi permutáció létezik, melyek között ott van az is, hogy az éjszaka folyamán egyszerűen kicseréljük a Q3-as gumikat. Számos megoldás van, de jelenleg senki nem kért meg minket arra, hogy hozakodjunk elő megoldásokkal, mivel a csapatok elégedettek azzal, ami van” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!