Friss hírek

Mogyoródon megérezhetik a FRIC hiányát a csapatok

F1-es berkekben azt mondják, hétvégén, a Hungaroringen kiderülhet, milyen hatással lesz az összekapcsolt első-hátsó felfüggesztésrendszer (FRIC) betiltása az erőviszonyokra.


F1-es berkekben azt mondják, hétvégén, a Hungaroringen kiderülhet, milyen hatással lesz az összekapcsolt első-hátsó felfüggesztésrendszer (FRIC) betiltása az erőviszonyokra.

A trükkös megoldást a Német Nagydíjat megelőzően helyezte tiltólistára a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így azt minden csapat kiszerelte autójából.

Hirdetés
 

Hockenheimben ez még látszólag nem keverte meg jelentősen a kártyákat, a kanyargós Hungaroringen azonban ez megváltozhat.

„Az ilyen kanyarokban nagyobb hatása lehet az autó viselkedésére” – mondta Nico Rosberg, a Mercedes bajnoki éllovasa.

„Nem a kerékvetőkről és a bukkanókról van szó, sokkal inkább a kanyarok hosszáról és sebességéről – márpedig az átlagos kanyarsebesség viszonylag magas itt.”

A McLaren világbajnok pilótája, Jenson Button szerint hétvégén kirajzolódnak majd azok a területek, melyeken a FRIC-rendszer használata nagy segítséget jelentett.

„Érdekes lesz látni, miképp teljesítenek majd a különböző versenyautók a FRIC nélkül, egy hepehupás pálya ugyanis elég komoly gondokat okozhat, ha nincs ez a rendszer az autóban” – fogalmazott az angol versenyző.

„A FRIC nagyban segíti az autó rugózását, szóval előnyben lehetnek azok, akik nem igazán dolgoztak a rendszerrel. Azt gondolom, a mi rendszerünk elég jó volt, de azt hiszem, más csapatok több időt és energiát fektettek bele, miközben mi más területekre összpontosítottunk.”

„Mi hozzászoktunk ahhoz, hogy a rendszer nélkül körözzünk – volt, hogy rákerült az autóra, volt, hogy nem az elmúlt három évben, és tavaly elég sokszor nem használtuk. Szóval tudjuk, mit tud az autó nélküle, és miképp változtat a hiánya a vezethetőségen.”

Mindeközen Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke arról beszélt, bíznak abban, hogy a bajnokság második felében sikerül jelentősen feljavulniuk, és a FRIC-rendszerek betiltásának is köszönhetően végre összejön a pontszerzés.

„Óvatosnak kell lennünk, mert nagyon pályafüggő a dolog” – mutatott rá a szakember.

„Vannak pályák, ahol jobban kijön a különbség, máshol viszont annyira nem számít. Lesznek pályák, melyeken nagyobb lehet a lemaradás, most viszont azt látjuk, hogy csökken a hátrány, és ennek bizony ehhez van köze.”

„De várnunk kell, mi lesz a helyzet a következő versenypályákon. Itt kaphatunk némi ízelítőt, ezért is figyelek most nagyon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mogyoródon megérezhetik a FRIC hiányát a csapatok
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!