Friss hírek

Monaco: Albert herceg változtatna a pályán

A monacói F1-es versenypályát is érintheti az a beruházás, amelynek keretén belül bővítik a hercegség területét 2025-ig.

Hirdetés
 

Egy kétmilliárd eurós beruházás keretén belül hamarosan kibővítik Monaco területét, összesen 15 hektárt vesznek el majd a tengerből – II. Albert herceg úgy nyilatkozott, a fejlesztés keretén belül elképzelhető, hogy az F1-es versenypályán is változtatnak majd.

A monacói hétvége több pilóta – és a Forma-1 partnerei – számára is az év fénypontja, amely a csillogásról és sztárvendégekről szól. Az utcai pályán azonban rendkívül nehéz előzni, így a szurkolók számára általában nem ez a futam nyújtja a legizgalmasabb pillanatokat a szezon során.

„Mindig megnézzük, minden egyes alkalommal, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy kiszélesítsük a pályát, és pontosan ezen kell gondolkodnunk, amikor bővítjük a területet. Nincsenek terveink, vagy ilyesmi, ez csak motoszkál a fejünkben” – nyilatkozta Albert herceg a Forbes magazinnak.

„Nem mondom, hogy mindenképpen meg fog történni, de egy ponton majd összedugjuk a fejünket, és megnézzük, hogyan tudnánk fejleszteni, hogyan tudnánk izgalmasabbá tenni a pályát egy kis változtatással? Eddig még nem léptünk túl az ötletelés szintjén, csak gondolkodtunk rajta” – folytatta.

Albert herceg tisztában van vele, hogy a pálya történelme miatt így is sokak kedvence, ennek ellenére nyitottak a pozitív változtatásokra.

„A sport történelmének része a pálya, így nem tudok elképzelni egy szezont Monacói Nagydíj nélkül. Ha a Forma-1 partnereivel beszélünk, elmondják, hogy ez az a helyszín, ahova nem haboznak elhozni az ügyfeleiket. Ez jelent valamit, a pálya egyedülálló a legtöbb ember számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!