Monaco: Albert herceg változtatna a pályán

Großer Preis von Monaco 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Monaco 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm, Valtteri Bottas, Mercedes

A monacói F1-es versenypályát is érintheti az a beruházás, amelynek keretén belül bővítik a hercegség területét 2025-ig.

Egy kétmilliárd eurós beruházás keretén belül hamarosan kibővítik Monaco területét, összesen 15 hektárt vesznek el majd a tengerből – II. Albert herceg úgy nyilatkozott, a fejlesztés keretén belül elképzelhető, hogy az F1-es versenypályán is változtatnak majd.

A monacói hétvége több pilóta – és a Forma-1 partnerei – számára is az év fénypontja, amely a csillogásról és sztárvendégekről szól. Az utcai pályán azonban rendkívül nehéz előzni, így a szurkolók számára általában nem ez a futam nyújtja a legizgalmasabb pillanatokat a szezon során.

„Mindig megnézzük, minden egyes alkalommal, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy kiszélesítsük a pályát, és pontosan ezen kell gondolkodnunk, amikor bővítjük a területet. Nincsenek terveink, vagy ilyesmi, ez csak motoszkál a fejünkben” – nyilatkozta Albert herceg a Forbes magazinnak.

„Nem mondom, hogy mindenképpen meg fog történni, de egy ponton majd összedugjuk a fejünket, és megnézzük, hogyan tudnánk fejleszteni, hogyan tudnánk izgalmasabbá tenni a pályát egy kis változtatással? Eddig még nem léptünk túl az ötletelés szintjén, csak gondolkodtunk rajta” – folytatta.

Albert herceg tisztában van vele, hogy a pálya történelme miatt így is sokak kedvence, ennek ellenére nyitottak a pozitív változtatásokra.

„A sport történelmének része a pálya, így nem tudok elképzelni egy szezont Monacói Nagydíj nélkül. Ha a Forma-1 partnereivel beszélünk, elmondják, hogy ez az a helyszín, ahova nem haboznak elhozni az ügyfeleiket. Ez jelent valamit, a pálya egyedülálló a legtöbb ember számára.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!