Monaco szakít a hagyományokkal, ilyen lehet a 2022-es F1-es versenynaptár - F1VILÁG.HU

Monaco szakít a hagyományokkal, ilyen lehet a 2022-es F1-es versenynaptár

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint hosszú hagyomány szakad meg 2022-ben, Monacóban ugyanis a jövő évtől kezdve már nem csütörtökön, hanem – a többi versenyhelyszínhez hasonlóan – pénteken tartják majd a Forma-1-es szabadedzéseket. A következő idényre tervezett versenynaptárról egyelőre nagy a csend, néhány információt azonban már tudni lehet.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, action during the 2021 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 20 to 23 in Monaco - Photo DPPI

A száguldó cirkuszban már idén is 23 versenyt rendeztek volna, a koronavírus-járvány azonban 2021-ben is komoly kihívások elé állította a mezőnyt és a versenyszervezőket, így végül 22 nagydíjat tartanak meg.

Az biztos, hogy jövőre Miamiba is ellátogat majd a mezőny, Stefano Domenicali pedig a napokban már utalt rá, szeretnének rekordszámú, 23 versenyt rendezni 2022-ben.

A következő idény eleve különlegesnek ígérkezik, hiszen új éra kezdődik a Forma-1 számára, jelentősen átalakulnak ugyanis a technikai szabályok, ezáltal pedig teljesen megváltoznak a versenyautók.

A legfrissebb hírek szerint a csapatok Bahreinben próbálhatják majd ki először az új versenyautókat, a kollektív teszt után pedig szinte biztos, hogy az idény is a Közel-Keleten kezdődik majd: a bahreini versenyt követően Szaúd-Arábiába látogat a mezőny.

A koronavírus-járvány miatt az Ausztrál Nagydíjat idén sem tudták megtartani, jövőre azonban újra versenyt rendeznének Melbourne-ben: a futamot április 10-én tarthatják majd, melyet követően Kínába, majd a debütáló Miamiba látogathat a mezőny.

Az a hír járja, a Spanyol Nagydíj szerződését sikerült 5 évvel meghosszabbítani, így május 22-én Spanyolországban, egy hétre rá pedig Monacóban versenyezhetnek a királykategória versenyzői.

Úgy tudni, jövőre szakítanak a hagyományokkal, így Monte-Carlóban, 2022-től már nem csütörtökön, hanem pénteken tartják a szabadedzéseket. Sőt, a RaceFans értestülései szerint a versenyszervezők jogdíjat is fizetnek majd, ahelyett, hogy a bevételek és adók egy részét – évi mintegy 15 millió dollárt – átcsoportosítanak a Liberty Media számára.

A verseny televíziós gyártása kapcsán viszont továbbra is folynak az egyeztetések, a hercegség versenyét ugyanis nem a Formula One Management gyártja, hanem a helyi stáb, az elmúlt években pedig több kritika is érte a Monacói Nagydíj televíziós közvetítéseit.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat várhatóan július végén rendezik majd, ezután következik majd a négyhetes nyári szünet.

Hirdetés

A szezon második fele meglehetősen sűrű lesz majd, a versenyek gyors egymásutánban követik egymást. A tervek szerint az F1 történetének leghosszabb idénye így november 20-án zárulhat Abu Dhabiban.

Ilyen lehet a 2022-es versenynaptár

DátumOrszágPálya
Március 20.BahreinBahrain International Circuit
Március 27.Szaúd-ArábiaJeddah Corniche Circuit
Április 10.AusztráliaAlbert Park
Április 24.KínaShanghai International Circuit
Május 8.Egyesült ÁllamokMiami International Autodrome
Május 22.SpanyolországCircuit de Catalunya
Május 29.MonacoMonaco
Június 12.AzerbajdzsánBaku City Circuit
Június 19.KanadaCircuit Gilles Villeneuve
Július 3.Nagy-Britannia*Silverstone
Július 10.Ausztria*Red Bull Ring
Július 17.Franciaország/OlaszországPaul Ricard/Imola
Július 31.MagyarországHungaroring
Augusztus 28.BelgiumSpa-Francorchamps
Szeptember 4.HollandiaZandvoort
Szeptember 11.OlaszországMonza
Szeptember 25.OroszországSochi Autodrom
Október 2.Szingapúr/TörökországSzingapúr/Istanbul Park
Október 9.JapánSuzuka
Október 23.Egyesült ÁllamokCircuit of the Americas
Október 30.MexikóAutodromo Hermanos Rodriguez
November 13.BrazíliaInterlagos
November 20.Abu DhabiYas Marina

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!