Friss hírek

Montezemolo: Alonso a McLaren miatt bukott el

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint Fernando Alonso annak ellenére is példásan viselte a vereséget, hogy azért nem sikerült megvédenie bajnoki címét, mert a McLaren vezetése nem kezelte megfelelően versenyzőit az idei évben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint Fernando Alonso annak ellenére is példásan viselte a vereséget, hogy azért nem sikerült megvédenie bajnoki címét, mert a McLaren vezetése nem kezelte megfelelően versenyzőit az idei évben.

Bár parádésra sikerült az idei év, a botrányok valamelyest mégis beárnyékolták a 2007-es Forma-1-es világbajnokságot. Az egyik fő téma pedig Alonso és a McLaren egyre inkább elmérgesedő kapcsolata volt, ami komoly feszültséget okozott a wokingiknál.

A spanyol bajnok többször hangoztatta, hogy nem támogatja megfelelően csapata, és sokkal több segítséget nyújt a vezetőség újonc csapattársának, a kivételezett helyzetében lévő Lewis Hamiltonnak.

Hirdetés
 

A McLaren versenyzői végül pontazonossággal a második, illetve a harmadik helyen végeztek a bajnokságban, amit egy ponttal ugyan, de a Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen nyert meg a szezonzáró Brazil Nagydíjon aratott győzelmével.

“Alonso minden tekintetben egy igazi bajnok, egy kivételes versenyző. Nagyra értékelem a sportszerűségét” – mondta di Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

“Egy ponttal vesztette el a bajnokságot, és nem gondolom, hogy az ő hibája lett volna, sokkal inkább a csapat okolható a történtekért. Az, hogy már a futam utáni sajtókonferencián gratulált Raikkönennek, jól mutatja, hogy a pályán kívül is igazi bajnok. Szép gesztus volt, amit nagyra értékelünk.”

Alonso azonban nem állt meg, és az olasz RAI rádiócsatornának adott interjújában tovább dicsérte riválisát, az újdonsült világbajnok, Raikkönent.

“Kivételes srác, nagyon kedves ember, még ha az nem is jön le a kívülállóknak” – mondta a spanyol. “A pódium mögött és a sajtókonferencián mindig mosolyog, viccelődik és mókázik, amit a televízió képernyőin soha nem lehet látni. Úgy gondolom, hogy egy remek ember, aki mindig felkészülten érkezik a versenyekre. Szereti a Forma-1-et, remek versenyző. 2003-ban és 2005-ben is harcban volt a bajnoki címért, most végre sikerült neki. Boldog vagyok.”

A Ferrari elnöke tovább ment, és bár kritizálta Hamiltont a Brazil Nagydíjon történtekért, hozzátette, a brit újonc első évében nyújtott teljesítménye több mint fantasztikus.

“Hamilton fiatalságának és idegességének köszönhette a vezetői hibát. Jobban tette volna, ha Alonso mögött marad, és nem próbálja meg támadni, akkor most világbajnok lenne. Meggondolatlanul cselekedett” – mondta di Montezemolo. “Azonban nem szabad elsiklani amellett, hogy fantasztikus évet teljesített. Ilyen fiatalon első évében az utolsó versenyig harcban volt a bajnoki címért. Már csak ezért is tiszteletet és dicséretet érdemel.”

“Azonban az is bebizonyosodott számomra, hogy még nem mindig viselkedik példamutatóan. Legutóbb például a Brazil Nagydíj időmérőjén történt ilyen, mikor akadályozta Raikkönent, aki ezzel sok időt vesztett utolsó gyorskörén” – tette hozzá az elnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!