Montezemolo: Alonso csatlakozni fog a Ferrarihoz

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy Fernando Alonso egy napon csatlakozni fog az olaszokhoz, ám azt sugallta, hogy a találgatásokkal ellentétben, ez nagy valószínűséggel a jövő évben még nem fog megtörténni.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy Fernando Alonso egy napon csatlakozni fog az olaszokhoz, ám azt sugallta, hogy a találgatásokkal ellentétben, ez nagy valószínűséggel a jövő évben még nem fog megtörténni.

A Renault kétszeres világbajnokát sokan már az egyik vörös autóban látják, az pedig, hogy Alonso támogatója, a Santander bank egy öt évre szóló szponzori szerződést kötött a Ferrarival, tovább erősítette azokat a feltételezéseket, melyek szerint a spanyol pilóta már jövőre az olaszoknál versenyez.

Di Montezemolo azonban elmondta, hogy a Ferrarinak már így is túl sok versenyzője van a következő idényre, ám hozzátette, hogy egy napon biztosan csatlakozik hozzájuk Alonso.

“Előbb vagy utóbb meg fog valósulni, majd meglátjuk, hogy mikor” – mondta az elnök a spanyol riportereknek Monzában. “A jövő évre ott van Raikkönen, Massa, Fisichella, Badoer, Gené, és remélhetőleg Michael Schumacher is, szóval majdnem olyan nagy a keretünk, mint a Red Madridnak.”

“Két kiváló bajnokunk van, a 2007-es világbajnok, és az a pilóta, aki 15 másodpercig világbajnoknak mondhatta magát 2008-ban, mikor áthaladt a célvonalon a szezonzárón Brazíliában. Szóval azt gondolom, két kivételes versenyzővel rendelkezünk.”

Az elnök viszont hozzátette: mindent el fog követni azért, hogy Alonsót is soraikban tudhassa, amire véleménye szerint megvan minden esély, mert a múlt azt bizonyítja, hogy a nagy bajnokok valahogy mindig a Ferrarinál kötnek ki.

“Mindig is kedveltem Alonsót, mert egy fantasztikus versenyző, akit először akkor szúrtam ki, mikor még a Minardi színeiben versenyzett. Címeket nyert, és mindig tudtam, hogy előbb vagy utóbb az összes nagy versenyző a Ferrarihoz jön” – magyarázta.

“Az imolai verseny előtt Ayrton Senna odajött hozzám és azt mondta: ’a Ferrarival akarom befejezni a karrieremet’. Prost, Lauda, Mansell, Michael is nálunk kötött ki, szóval majd meglátjuk.”

A Ferrari elnöke továbbá azt is elmondta, hogy teljes mértékben támogatja a harmadik autó indításának ötletét, ami véleménye szerint jót tenne a sportnak.

“Támogatom, hogy a csapatok egy harmadik autót is indíthassanak a jövőben, hogy fiatal tehetségeknek, és új embereknek biztosíthassanak lehetőséget, ami javítana a show-n” – mondta.

“Azt gondolom, hogy jobb lenne, ha úgy növelnénk a létszámot, hogy az ismertebb csapatok három autót sorakoztatnának fel, mintsem úgy, hogy ismeretlen, gyenge csapatok, gyenge versenyzőkkel indítanak két autót. Örömmel fogadjuk az új versenyzőket versenyképes autókkal.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!