Montezemolo: Alonso csatlakozni fog a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Montezemolo: Alonso csatlakozni fog a Ferrarihoz

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy Fernando Alonso egy napon csatlakozni fog az olaszokhoz, ám azt sugallta, hogy a találgatásokkal ellentétben, ez nagy valószínűséggel a jövő évben még nem fog megtörténni.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy Fernando Alonso egy napon csatlakozni fog az olaszokhoz, ám azt sugallta, hogy a találgatásokkal ellentétben, ez nagy valószínűséggel a jövő évben még nem fog megtörténni.

A Renault kétszeres világbajnokát sokan már az egyik vörös autóban látják, az pedig, hogy Alonso támogatója, a Santander bank egy öt évre szóló szponzori szerződést kötött a Ferrarival, tovább erősítette azokat a feltételezéseket, melyek szerint a spanyol pilóta már jövőre az olaszoknál versenyez.

Di Montezemolo azonban elmondta, hogy a Ferrarinak már így is túl sok versenyzője van a következő idényre, ám hozzátette, hogy egy napon biztosan csatlakozik hozzájuk Alonso.

“Előbb vagy utóbb meg fog valósulni, majd meglátjuk, hogy mikor” – mondta az elnök a spanyol riportereknek Monzában. “A jövő évre ott van Raikkönen, Massa, Fisichella, Badoer, Gené, és remélhetőleg Michael Schumacher is, szóval majdnem olyan nagy a keretünk, mint a Red Madridnak.”

“Két kiváló bajnokunk van, a 2007-es világbajnok, és az a pilóta, aki 15 másodpercig világbajnoknak mondhatta magát 2008-ban, mikor áthaladt a célvonalon a szezonzárón Brazíliában. Szóval azt gondolom, két kivételes versenyzővel rendelkezünk.”

Az elnök viszont hozzátette: mindent el fog követni azért, hogy Alonsót is soraikban tudhassa, amire véleménye szerint megvan minden esély, mert a múlt azt bizonyítja, hogy a nagy bajnokok valahogy mindig a Ferrarinál kötnek ki.

“Mindig is kedveltem Alonsót, mert egy fantasztikus versenyző, akit először akkor szúrtam ki, mikor még a Minardi színeiben versenyzett. Címeket nyert, és mindig tudtam, hogy előbb vagy utóbb az összes nagy versenyző a Ferrarihoz jön” – magyarázta.

“Az imolai verseny előtt Ayrton Senna odajött hozzám és azt mondta: ’a Ferrarival akarom befejezni a karrieremet’. Prost, Lauda, Mansell, Michael is nálunk kötött ki, szóval majd meglátjuk.”

A Ferrari elnöke továbbá azt is elmondta, hogy teljes mértékben támogatja a harmadik autó indításának ötletét, ami véleménye szerint jót tenne a sportnak.

“Támogatom, hogy a csapatok egy harmadik autót is indíthassanak a jövőben, hogy fiatal tehetségeknek, és új embereknek biztosíthassanak lehetőséget, ami javítana a show-n” – mondta.

Hirdetés

“Azt gondolom, hogy jobb lenne, ha úgy növelnénk a létszámot, hogy az ismertebb csapatok három autót sorakoztatnának fel, mintsem úgy, hogy ismeretlen, gyenge csapatok, gyenge versenyzőkkel indítanak két autót. Örömmel fogadjuk az új versenyzőket versenyképes autókkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!