Friss hírek

Montezemolo elárulta, ő ragaszkodott Massához

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megerősített, az ő hatására döntött úgy az olaszok vezetősége, hogy meghosszabbítja Felipe Massa szerződését a 2010-es idény végéig.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megerősített, az ő hatására döntött úgy az olaszok vezetősége, hogy meghosszabbítja Felipe Massa szerződését a 2010-es idény végéig.

Sokakat meglepetésként ért a Ferrari múlt heti bejelentése, miszerint további két évre meghosszabbítják Felipe Massa szerződését, ugyanis egyesek azt gondolták, hogy Fernando Alonso veheti majd át a brazil versenyző helyét a következő, vagy a 2009-es idényben, ha úgy dönt, elhagyja jelenlegi munkaadóját, a McLarent.

Di Montezemolo a hét elején az egekbe magasztalta Alonsót, akiről szuperlatívuszokban beszélt egyik nyilatkozatában, ám a Fiat tegnap megtartott vezetőségi ülésén hangsúlyozta, teljes mértékben elégedett csapata jelenlegi versenyzői felállásával, és ő áll Massa szerződéshosszabbításának hátterében.

Hirdetés
 

“Bár sok más versenyzőt tisztelek, mégsem változtatnék jelenlegi felállásunkon, és senki másra nem cserélném el Kimi Raikkönent és Felipe Massát. Ők a világ legjobbjai” – mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

“Raikkönen az év elején csatlakozott a csapathoz, azonnal megnyerte az első versenyt, majd a világbajnokságot. Nem hiszem, hogy kérhettünk volna ennél többet. Felipe Massa fiatal kora ellenére az idei évben a legtöbb pole pozíciót szerezte meg, erős és lojális versenyző, ezért is szorgalmaztam, hogy hosszabbítsuk meg szerződését 2010-ig.”

“Raikkönen kivételes, lojális, és elszánt versenyző. Fogok adni neki egy ajándékot, nem pénzt, hiszen arról a szerződésben már megegyeztünk, de egy ajándékot” – tette hozzá di Montezemolo.

A Ferrari vezetősége közvetlenül a szezonzáró után köszönetet mondott Massának, amiért támogatta csapattársát, és mindent megtett annak érdekében, hogy Raikkönen megszerezze a világbajnoki címet idén. A brazil versenyző vélhetően megnyerte volna hazai futamát, ám a második kiállása alkalmával átadta vezető helyét csapattársának, aki a győzelemmel együtt bezsebelte pályafutása első vb-címét a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!