Portugál Nagydíj

Montezemolo: Versenyképesebbnek kell lennünk

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Montezemolo: Versenyképesebbnek kell lennünk

Komoly előrelépést vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon csapatától, a Ferraritól a maranellói gárda első embere, Luca di Montezemolo.


Komoly előrelépést vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon csapatától, a Ferraritól a maranellói gárda első embere, Luca di Montezemolo.

Az olasz istálló jelentős fejlesztésekkel érkezik a 2012. évi forma-1-es világbajnoki sorozat ötödik állomására, melyektől azt várja, az első négy versenyen meglehetősen gyengécskén muzsikált F2012-es teljesítménye alaposan feljavul majd.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke úgy véli, óriási jelentősége lesz a spanyolországi hétvégének, hiszen alapvetően ezen múlik majd, a csapat milyen fejlesztési programot követhet a szezon további részében.

„Eltöltöttem most némi időt technikusainkkal, akik magabiztosak a hétvégét illetően, de látnunk kell, mit csináltak a többiek” – mondta di Montezemolo a Rai Sportnak nyilatkozva.

„Amit szeretnék, az egy sokkal versenyképesebb autó Spanyolországban. Ez az, amit kértem, mert Spanyolországon túlra is van egy remek fejlesztési programunk.”

A szakember természetesen nem rejtette véka alá csalódottságát sem, amiért a Ferrari ilyen gyengén kezdte az idei évet.

„Csalódott voltam amiatt, ahogy kezdtük a szezont, nem számítottam erre. Technikusainktól és az adatokból teljesen más benyomást kaptam. Viszont négy versenyen vagyunk túl, négy különböző győztes született, és egyiket mi tudtuk megnyerni. Ott vagyunk tehát, de most meg kell tennünk egy lépést egy sokkal versenyképesebb autóval, amit nem ilyen nehéz vezetni, és ami önbizalmat ad a versenyzőknek.”

Montezemolo elmondta továbbá, a Ferrari lehetőségeit alapvetően befolyásolja az a tény, hogy manapság az aerodinamika a meghatározó a Forma-1-ben – ez a terület pedig nem igazán tartozik a maranellói alakulat erősségei közé.

„A Forma-1 állandóan fejlődik, és ez az oka annak, hogy azt mondtam embereimnek, túlságosan el vagyunk szigetelve Maranellóban, szükségünk van némi friss levegőre kívülről. Egy autógyártó vagyunk: számunkra a mechanikai szerkezet, a motor, a váltó, a kasztni, a felfüggesztés alapvető. A mai szabályok pedig az aerodinamikát helyezik előtérbe, ezen múlik a győzelem, vagy a vereség, ami nem jó. De ez azt jelenti, hogy több aerodinamikai szakértelemre és tapasztalatra van szükségünk.”

„Ezen dolgozunk, és Spanyolországban egy feljavult Ferrarira számítok, mely a szezon előrehaladtával tovább fejlődik majd, mert nyerni akarok!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!