Montoya: 7-8 versenyző is bajnok tudna lenni ezzel a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Montoya: 7-8 versenyző is bajnok tudna lenni ezzel a Red Bull-lal

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya szerint nem kétséges, hogy Max Verstappen kiemelkedően jó formában van jelenleg, a kolumbiai szerint azonban a Red Bull autójával sokan tudnának világbajnoki címet nyerni a mezőnyben.
Juan Pablo Montoya

Verstappen a szezon eddigi 12 versenyéből 10-et megnyert, és jelenleg 125 pontos előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt saját csapattársa, Sergio Perez előtt. Montoya szerint a kétszeres világbajnok fölénye nem véletlen: amellett, hogy remek formában van, természetesen nagyon sokat köszönhet a Red Bull autójának is.

„Nos, jelenleg nagyon jó munkát végez” – mondta a kolumbiai versenyző a Semana című lapnak. „De ugyanolyan legyőzhetetlennek tűnik, mint amikor [Lewis] Hamilton megnyert mindent – ez a helyzet. Max egy nagyon jó versenyző, de eddig a legjobb autóban ült. A sebessége nem jobb, mint két éve – feltehetőleg ugyanaz, csak épp az autó sokkal gyorsabb.”

„Ha Maxot nem számoljuk, 7-8 versenyző is van, aki világbajnok tudna lenni azzal az autóval. Ha ő nem lenne ott, Checo [Perez], Hamilton, [Carlos] Sainz, [Charles] Leclerc is világbajnok tudna lenni. Komplikált ez. Minél jobb vagy, annál több esélyed van arra, hogy egy jó csapathoz kerülj. A legjobb versenyzők a legjobb autókban ülnek.”

„Lando Norris például egy nagyon jó versenyző, a McLaren pedig rengeteget javult idén, de Lando feltehetően világbajnok lenne a Red Bullnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!