Montoya: A Mercedesnél legalább házon belüli harc volt a vb-címért - F1VILÁG.HU

Montoya: A Mercedesnél legalább házon belüli harc volt a vb-címért

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát méltatta a minap egy interjúban a korábbi Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya, amiért a németek nem féltek a házon belüli küzdelmektől saját dominanciájuk idején.
Juan-Pablo Montoya

A Mercedes a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése után éveken át dominált a Forma-1-ben: a csapat hét egyéni és nyolc konstruktőri címet szerzett, eközben azonban Montoya elmondása szerint egyszer sem nevezett ki első számú versenyzőt csapaton belül. A kolumbiai szerint mindezt az is bizonyítja, hogy 2016-ban Nico Rosberg világbajnok tudott lenni Lewis Hamilton legyőzése után, de Valtteri Bottas is számos versenyt megnyert az évek során.

„A Red Bull mostani dominanciája ugyanaz, mint amikor Lewis Hamilton minden versenyt megnyert, bár neki akkor is volt egy versenyképes csapattársa” — mondta Montoya a formule1.nl című holland lapnak. „A Mercedes tudatosan választotta azt, hogy mindkét autó versenyképes legyen, míg a Red Bullnak egyértelműen más stratégiája van.”

„El tudom képzelni, hogy csapatként ez belső nyugalmat biztosít – sportolói szinten –, de a rajongók valószínűleg inkább a Mercedes megközelítését részesítik előnyben. Akkor legalább volt harc és dráma a pályán a két Mercedes között. És így sokkal nehezebb és kihívásokkal teli sikeresen vezetni egy csapatot.”

Montoya szerint ezzel szemben a Red Bullnál egyértelműen Max Verstappenre építenek, ő a favorit házon belül: „Pontosan. A Mercedesnél nem volt első számú és második számú autó. Mindig sikerült mindkét autót versenyképessé tenni, és a legjobb bizonyíték erre Nico Rosberg, aki még világbajnok is lett Lewis mellett. És Valtteri Bottas is sok versenyt nyert.

„És nézzék meg, hol vannak most? Elfelejtettek versenyezni? És Max hirtelen megtanulta? Természetesen nem, ez csak a sport természetéből fakad. De lényegében, amit szeretnénk, az a verseny. Egy intenzív harc a bajnoki címért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!