Montoya fiát az F1-be juttatná a Red Bull - F1VILÁG.HU

Montoya fiát az F1-be juttatná a Red Bull

HIRDETÉS
A Red Bull juniorprogramjában folytatja pályafutását a hétszeres Forma-1-es futamgyőztes, Juan Pablo Montoya fia, Sebastian – erősítették meg az energiaital-gyárosok.
Sebastian Montoya #58 Prema Racing, during Round 10 of the Formula Regional European Championship by Alpine at Mugello Circuit on October 21-24, 2022. // Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool // SI202210230471 // Usage for editorial use only //

A 17 esztendős tehetséget már eddig is támogatta a Red Bull, most viszont bekerült az osztrákok juniorprogramjába is. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Motor und Sport című német lapnak nemrég arról beszélt, a kolumbiai tehetség 2023-ban a Forma-3-ban versenyezhet – ám egyelőre ezt még nem jelentették be hivatalosan. Az mindenesetre biztos, hogy a regionális közel-keleti formaautós bajnokságban a következő két hónapban versenyezni fog majd a Hitech színeiben.

Montoya egyébként tavaly, Zandvoortban már versenyezhetett az F3-ban, akkor a Camps Racing színeiben állt rajthoz a sérült Hunter Yeany helyett. A Forma-3-as idényt követő jerezi teszten is autóba ült, ott a Hitech autóját vezette.

A Red Bull bejelentése kapcsán Sebastian Montoya azt írta Instagram-oldalán: „Izgatottan jelenthetem be, hogy a Red Bull hivatalos juniorprogramjának a tagja lettem. Az elmúlt évben a brand sportolójaként dolgozhattam, most pedig együtt fogunk dolgozni a közös cél, az F1 elérése érdekében.”

Montoya édesapja, Juan Pablo Montoya a sikeres tengerentúli szereplés után 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, majd 2005-ben a McLarennél versenyezhetett. Végül a 2006-os szezon közben intett búcsút a száguldó cirkusznak, 7 futamgyőzelemmel és 13 rajtelsőséggel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!