Friss hírek

Montoya szerint Schumacher hiányzik a Ferrarinak

A korábbi Forma-1-es versenyző, Juan-Pablo Montoya szerint a Ferrari elmúlt évekbeli sikertelenségének legfőbb oka az, hogy nincs már náluk a száguldó cirkusz legendája, Michael Schumacher.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Juan-Pablo Montoya szerint a Ferrari elmúlt évekbeli sikertelenségének legfőbb oka az, hogy nincs már náluk a száguldó cirkusz legendája, Michael Schumacher.

A hétszeres világbajnok révén a patinás olasz istálló sikert sikerre halmozott a 2000-es évek elején: a Ferrari Schumacherrel sorozatban öt világbajnoki címet nyert, a felek útjai pedig a 2006-os esztendőt követően váltak szét, amikor a német versenyző a – mint később kiderült, ideiglenes – visszavonulás mellett döntött.

Juan-Pablo Montoya – aki annak idején a Williams, majd a McLaren versenyzőjeként Schumacher egyik legnagyobb ellenfelének számított – elárulta, soha nem volt jó viszonya a hétszeres bajnokkal, tehetségét és eredményeit azonban mindig is elismerte.

„A hat év alatt, amíg együtt versenyeztünk, mindössze egyszer beszélgettünk” – mondta a 38 esztendős versenyző a DPA hírügynökségnek.

„Egy ellenfél volt, nem pedig egy barát. A Forma-1 nagyon zárt közösség, én pedig a McLaren versenyzőjeként nem mehettem át, hogy leüljek a Ferrari motorhome-jában.”

Montoya hozzátette, a Ferrari elmúlt évekbeli sikertelenségének legfőbb oka az, hogy nem egy Michael Schumacher a csapat versenyzője.

„Csak amikor Schumacher ott volt, akkor szerepelt jól a Ferrari.”

Az idén az IndyCar sorozatban versenyző kolumbiai szerint a 2010-ben való visszatérés utáni sikertelenség sem Schumacher, sokkal inkább a Mercedes hibája volt.

„Nem felejtette el, hogyan kell vezetni. A Forma-1-ben mindig így mennek a dolgok” – szögezte le Montoya, majd hozzátette, amióta távozott a száguldó cirkuszból, nem igazán követi figyelemmel a sportágat.

„Hét éve nem nézem a Forma-1-et. Évente talán 1-2 versenyt csak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek