Montreal: Biztosak lehetünk a hosszú távú jövőnkben

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during final practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj promótere, Francois Dumontier bízik abban, a montreali versenypálya jövője hosszú távra biztosítottá vált azáltal, hogy felújították a létesítményt épületeit.

A kanadai versenyhelyszínre ezen a hétvégén látogat majd el a Forma-1 mezőnye, a versenyzőket és csapatokat pedig megújult bokszutcai épület, illetve egyéb felújított létesítmények várják.

„Alig várom már, hogy megmutassam az új épületeket az F1 különféle részvényeseinek” – idézi a Le Journal de Montreal című lap a versenyrendezésért felelős Francois Dumontiert.

„Évek óta akarták már a változtatásokat, és ugyanolyan elégedettek lesznek, ahogy a nézők is!”

Bár a kemény tél miatt a munkálatok némiképp elhúzódtak, az építkezés időben befejeződik.

„Tudtam, hogy minden időben készen lesz, és épp ez a helyzet. Készen állunk, és büszke vagyok. Egy újabb szintre lépünk. A Kanadai Nagydíj most már benne van a nagyok ligájában.”

Dumontier hozzátette, több más helyszínnel ellentétben Montreal magabiztos a jövőjét illetően. A versenypálya 2017-ben hosszabbította meg kontraktusát 2029-ig, ám ennek feltétele volt a pálya épületeinek felújítása.

„Most már gondolkozhatunk a jövőben. Hosszú ideje itt vagyunk már, és nem azért végeztünk el ennyi munkát, hogy elveszítsük a versenyünket 2029-ben. Azt gondolom, az F1-nek szüksége van Montrealra, és ez igaz fordítva is. Amikor 2009-ben elveszítettük a versenyünket, mindenki vissza akarta kapni a következő évben. És így is lett.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS