Friss hírek

Montreal: Biztosak lehetünk a hosszú távú jövőnkben

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj promótere, Francois Dumontier bízik abban, a montreali versenypálya jövője hosszú távra biztosítottá vált azáltal, hogy felújították a létesítményt épületeit.

A kanadai versenyhelyszínre ezen a hétvégén látogat majd el a Forma-1 mezőnye, a versenyzőket és csapatokat pedig megújult bokszutcai épület, illetve egyéb felújított létesítmények várják.

„Alig várom már, hogy megmutassam az új épületeket az F1 különféle részvényeseinek” – idézi a Le Journal de Montreal című lap a versenyrendezésért felelős Francois Dumontiert.

„Évek óta akarták már a változtatásokat, és ugyanolyan elégedettek lesznek, ahogy a nézők is!”

Bár a kemény tél miatt a munkálatok némiképp elhúzódtak, az építkezés időben befejeződik.

„Tudtam, hogy minden időben készen lesz, és épp ez a helyzet. Készen állunk, és büszke vagyok. Egy újabb szintre lépünk. A Kanadai Nagydíj most már benne van a nagyok ligájában.”

Dumontier hozzátette, több más helyszínnel ellentétben Montreal magabiztos a jövőjét illetően. A versenypálya 2017-ben hosszabbította meg kontraktusát 2029-ig, ám ennek feltétele volt a pálya épületeinek felújítása.

„Most már gondolkozhatunk a jövőben. Hosszú ideje itt vagyunk már, és nem azért végeztünk el ennyi munkát, hogy elveszítsük a versenyünket 2029-ben. Azt gondolom, az F1-nek szüksége van Montrealra, és ez igaz fordítva is. Amikor 2009-ben elveszítettük a versenyünket, mindenki vissza akarta kapni a következő évben. És így is lett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!