Monza nem akar osztozni az Olasz Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Monza nem akar osztozni az Olasz Nagydíjon

HIRDETÉS

Nem akarnak osztozni az Olasz Nagydíj megrendezésén Imolával a monzai verseny szervezői.


Nem akarnak osztozni az Olasz Nagydíj megrendezésén Imolával a monzai verseny szervezői.

A versenypálya jelenleg érvényes szerződése a jövő évi futamot követően jár le a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal, az olaszok azonban sokallják azt az összeget, amit az üzletember kér a versenyrendezésért.

Ecclestone ráadásul nemrég egyeztetésekbe kezdett az imolai pálya képviselőivel, akik készen állnak arra, hogy újra F1-es futamot rendezzenek. Felmerült, hogy a két legendás helyszín évente válthatná egymást 2017-től, a monzai tulajdonosok azonban ezt csak a legvégső esetben hajlandóak elfogadni.

„Nem kaptunk semmiféle hivatalos javaslatot Imolától arra vonatkozólag, hogy váltsuk egymást a naptárban” – mondta a volt F1-es versenyző, Ivan Capelli, aki jelenleg a milánói autóklub elnökeként tevékenykedik, és felügyeli a monzai versenyt.

„A többiek helyzete is mutatja, hogy az efféle megoldások nem jók az F1-nek. Spanyolországban sem működött, Németországban sem működött, és Japánban sem Szuzuka és Fudzsi között.”

„Szerződésünk van, és szeretnénk is megújítani ezt. De sportemberként azt mondom, hogyha az egyetlen megoldás az, ha váltakozva látjuk vendégül a Forma-1-et annak érdekében, hogy ne veszítsük el az olasz futamot, akkor fontolóra kell venni.”

„De mivel az efféle rendszer nem működik, más megoldás után kellene nézni.”

Capelli elárulta, bízik abban, hogy a kormány reagál majd, és nem kell a verseny elvesztésétől tartaniuk.

„Fogalmazzunk úgy, az, hogy Imolában azt mondják, készek versenyt rendezni, megindít némi mozgolódást politikai téren Rómában azok között, akiknek támogatniuk kellene a versenyt. Hamarosan találkozunk Ecclestone-nal, felvázoljuk a helyzetet és a javaslatunkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!