Friss hírek

Monzában is dobogóra hajt a Lotus

A Lotus Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégén esedékes Olasz Nagydíjon ismét esélyük lesz majd arra, hogy felálljanak a dobogóra.


A Lotus Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégén esedékes Olasz Nagydíjon ismét esélyük lesz majd arra, hogy felálljanak a dobogóra.

Az enstone-i gárda remek teljesítménnyel rukkolt elő a legutóbbi versenyen, Spa-Francorchampsban, legalábbis Romain Grosjean révén, aki idei első dobogós eredményét szerezte meg azzal, hogy harmadikként futott be a Mercedesek mögött.

Miután a Forma-1 mezőnye jövő hétvégén egy ugyancsak tempós helyszínre, Monzába látogat, Alan Permane, a Lotus pályaműveltekért felelős vezetője abban bízik, a Mercedes-motoroknak hála újra kiváló eredményt érhetnek el.

„Ugyanilyen gyorsak lehetünk. Montrealban és Spában is gyorsak voltunk. Nem látom okát annak, miért ne lehetnénk gyorsak Olaszországban is – álomszerű lenne újra dobogóra állni. Nem látom okát, miért ne juthatnánk be a Q3-ba az időmérőn, és miért ne lehetne jó futamunk.”

Habár az enstone-i gárda anyagilag nem áll jól ahhoz, hogy jelentősen fejlessze autóját, a csapat azt reméli, az eddig használt konstrukció beválhat Monzában.

„Ez egy nagyon-nagyon jó autó” – mondta Permane.

„Úgy tűnik, ez a versenygép nagyon jól teljesít alacsony leszorítóerő mellett. Ezért lesz reményeink szerint Monza is kedves számunkra.”

A Lotus egyébként Belgiumban kipróbált egy új első szárnyat, azt azonban végül nem használta a futamon, mivel nem fejlődtek vele annyit, mint szerettek volna. Miután némiképp módosítottak rajta, az új elem Monzában visszatérhet.

„Teszteltük, a teljesítménye pedig hasonló volt, mint az eddig használt verziónak. Lesznek további módosítások rajta, és aztán mehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!