Monzában tárgyal a McLaren a Renault-val - F1VILÁG.HU

Monzában tárgyal a McLaren a Renault-val

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Egyre inkább úgy tűnik, 2018-ban Renault-motorokkal folytatja szereplését a Forma-1-ben a McLaren – a brit istálló Monzában egyeztetéseket folytatott a francia gyártóval, végleges döntés azonban még nincs.

A McLarennél mindent elkövetnek azért, hogy a szezon végén felbontsák motorszerződésüket a Hondával, ehhez azonban a legegyszerűbb út az lenne, ha sikerülne elérni, hogy a Toro Rosso a japánok erőforrásával folytassa a következő idényben.

A Renault vezetői, Jerome Stroll, Cyril Abiteboul és Alain Prost a Forma-1 sportigazgatójával, Ross Brawnnal együtt a McLaren motorhome-jában egyeztettek a brit istálló vezetőségével Monzában.

„Nagyon bonyolult a dolog” – ismerte el Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke. „Rengeteg darabból áll a kirakós – néhányat ezek közül kontrollálni tudunk, de van, amit nem.”

„Ha minden a helyére kerül, meghozhatnánk a döntést és bejelenthetnénk. De vannak kihívások előttünk, melyeket kezelnünk kell.”

A Sky Sports Newsnak nyilatkozva a szakember hozzátette: „Még bármerre mehet a dolog. Ez az egyik legkomolyabb döntés, melyet a McLarennek valaha meg kellett hoznia.”

„De még nincs megállapodásunk senkivel.”

Habár a Toro Rossónál korábban úgy nyilatkoztak, a hétvégi Olasz Nagydíjig szeretnék véglegesíteni jövő évi motorszerződésüket, Brown azt mondja, a McLarennek szeptember közepéig van még ideje.

A csapatfőnök hozzátette, a legfontosabb, hogy mihamarabb versenyképesek legyenek.

Hirdetés

„A legjobb dolog a McLaren számára az, hogy sportszakmailag a legjobb döntést tudja meghozni. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk, szóval ezt a szempontot helyezzük előtérbe. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ne legyünk ott a dobogón. Ez egy nagyon komoly döntés, ami rengeteg összetevőből áll, és a gazdasági oldal az egyik. De szerencsére nagyon elkötelezett részvényeseink vannak, ami azt jelenti, hogy a sportszakmai szempontókat előtérbe tudjuk helyezni, és aztán foglalkozhatunk a gazdasági kérdésekkel.”

Amennyiben a McLaren valóban szakít a Hondával, és a Renault motorjaival folytatja, úgy vélhetően Fernando Alonso is a csapatnál marad. Brown azonban tagadta, hogy a spanyol ultimátumot adott a McLarennek, miszerint távozik, ha a Honda-motorral folytatják.

„Fernando nem adott nekünk semmiféle ultimátumot. A döntését arra alapozza majd, hogy versenyképesek leszünk-e, vagy sem. A tárgyalások folyamatban vannak, és jól haladnak. De fontos, hogy legyen egy B- és C-terv is arra az esetre, ha nem jön össze a megállapodás. ÉS nekünk vannak ilyen terveink.”

Brown mindazonáltal kifejtette, ha Alonso távozik, nem Lando Norrist ültetik majd a helyére.

„A jelenlegi terveink szerint a Forma-2-ben helyezzük őt el. Határozottan úgy gondolom, hogy elég gyors a Forma-1-hez, de nem akarjuk siettetni a dolgokat. Kétségkívül ő a nagy csillagunk a jövőre nézve, és momentán nem tervezzük, hogy más csapatnál helyezzük el az F1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!