Mosley: A Renault kemény büntetést kapott - F1VILÁG.HU

Mosley: A Renault kemény büntetést kapott

HIRDETÉS

Az FIA elnöke, Max Mosley szerint igazságos büntetés született, és a Renault nem úszta meg olcsón a csalásügyet. A brit szakember úgy érzi, nem lett volna helyénvaló kizárni a csapatot, és örül, hogy a valódi bűnösök bűnhődnek.

Az FIA elnöke, Max Mosley szerint igazságos büntetés született, és a Renault nem úszta meg olcsón a csalásügyet. A brit szakember úgy érzi, nem lett volna helyénvaló kizárni a csapatot, és örül, hogy a valódi bűnösök bűnhődnek.

A Motorsport Világtanács hétfői ülése után, az FIA ítéletet hirdetett, miszerint a Renault-t kizárták a Forma-1-ből, azonban két évre felfüggesztve, ami azt is jelenti, hogy ha a csapat nem csinál hasonló butaságot ezen időszak alatt, minden mehet tovább a régiben.

Sokan azt gondolják, hogy a francia alakulat túlságosan enyhe büntetést kapott, főleg azt követően, hogy az FIA “példátlanul súlyosnak” minősítette a vétket, hiszen nem csak egy egyszerű szabálysértés történt, hanem emberéleteket is kockára tettek.

Mosley azonban védelmébe vette a szövetséget, ugyanis azt gondolja, hogy hiba lett volna kizárni a csapatot, hiszen megvannak a konkrét bűnösök, akik a lehető legkeményebb büntetést kapták: Flavio Briatore egykori csapatfőnököt élete végéig, Pat Symonds főmérnököt pedig öt évre eltiltották minden motorsporttól.

“Úgy gondolom, hogy helyes döntés született” – idézte Mosley-t az ITV Sport. “Úgy gondolom, hogy a büntetés oda került, ahova kerülnie kellett. Az általunk kiszabott büntetés a lehető legkeményebb, amit ki tudtunk szabni, és ez a kizárás, a teljes kizárás a sportból.”

“Azonban mivel a Renault bizonyította, hogy erkölcsileg egyáltalán nem felelős a történtekért, ezen körülmények között hiba lett volna azonnali büntetést kiszabni rá.”

Az elnök úgy érzi, hogy a történteknek nem lesz kihatása a sport hosszú távú jövőjére, hiszen mint mindig, az FIA most is megfelelően lépett fel, és a bűnösöket megbüntette.

“Nem hiszem, hogy ez bármit is jelentene” – folytatta Mosley. “Időről időre vannak problémáink, és amíg azokat meg tudjuk oldani, és helyesen tudjuk kezelni, minden rendben van. Úgy vélem, most is bizonyítottuk, hogy megfelelően tudjuk kezelni az ilyen és ehhez hasonló ügyeket.”

Bár sokan arra gyanakodnak, hogy a Renault az enyhe büntetés ellenére is távozik a Forma-1-ből az évad végén, Mosley szerint a francia alakulat maradni fog, jóllehet ezt a csapat elnöke, Bernand Rey nem erősítette meg, mikor erről kérdezték az újságírók a meghallgatás után.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!