Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mosley beszólt a Ferrari elnökének

Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elmondta, hogy bár Luca di Montezemolo jól kijön az emberekkel, egy gyenge jellem, akit nagyon könnyű befolyásolni, így nem is érti, hogyan lehet ő az olasz márka vezetője.


Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elmondta, hogy bár Luca di Montezemolo jól kijön az emberekkel, egy gyenge jellem, akit nagyon könnyű befolyásolni, így nem is érti, hogyan lehet ő az olasz márka vezetője.

„Luca nagyon jól bánik az emberekkel, mindenkivel közvetlen, tehát egy szerethető személy, de az én véleményem szerint egy gyenge karakter, akit könnyű megvezetni, és irányítani” – mondta Mosley az F1 Racing magazinnak adott interjújában.

A szövetség egykori elnöke továbbá cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint irányítása alatt az FIA a Ferrari pártját fogta volna, és a kétes ügyekben mindig az olaszok mellé állt volna.

„Soha nem kedveztünk a Ferrarinak, még ha néha voltak is erre utaló jelek, és egyesek ennek éppen az ellenkezőjét feltételezhették” – folytatta a szakember, aki szerint az FIA rosszul cselekedett, mikor nem zárta ki az olaszokat az 1999-es Maláj Nagydíjról.

A Ferrari egyik oldalsó légterelője ugyanis vélhetően szabálytalan volt, azonban az olaszok egy kifordított magyarázattal végül elérték, hogy megússzák a büntetést, amit Mosley szerint egyébként megérdemelt volna a csapat, így utólag.

„Szabályosak lettek volna (a légterelők), ha egy minimális szöget bezárnak a karosszériával, és illegálisak, ha függőlegesen állnak. Szerintem függőlegesek voltak, de a Ferrari azt állította, hogy nem, igenis bezárnak valamekkora szöget a karosszériával” – magyarázta.

„Át kellett volna vizsgálnunk az egész autót, de ez már a múlté, tanulnunk kell az ilyen, és ehhez hasonló esetekből, hogy soha ne kövessünk el újra ilyen hibát a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Mosley beszólt a Ferrari elnökének
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk