Orosz Nagydíj

Mosley cáfolja, hogy a Ferrari pártján állna az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley ismét kijelentette, hogy az irányító testület abszolút független és nem érhetik olyan vádak, melyek szerint egyik vagy másik csapat mellett állna.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley ismét kijelentette, hogy az irányító testület abszolút független és nem érhetik olyan vádak, melyek szerint egyik vagy másik csapat mellett állna.

Azt követően, hogy elvették Lewis Hamilton belga futamgyőzelmét, rengeteg kritika és támadás érte a szövetséget, ugyanis sokan azt gondolták, és a mai napig azt gondolják, hogy az FIA pikkel a McLarenre, és ott segíti a rivális Ferrarit, ahol csak tudja.

Mosley azonban cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, és kijelentette: a Ferrarival is ugyanolyan keményen bánnak, ha az szükséges.

“A szerelők idén Monacóban a megengedettnél néhány másodperccel később cseréltek gumit Kimi Raikkönen autóján a rajtrácson, ami miatt egy áthajtásos büntetést kapott. Ezt senki nem vette észre” – magyarázta.

“Ha ugyanez történt volna mondjuk Lewis Hamiltonnal, akkor az hatalmas felháborodást váltott volna ki Nagy-Britanniában. Nem Olaszországban, hanem Nagy-Britanniában. Ebben az esetben viszont Olaszországban voltak felháborodott emberek, és nem Nagy-Britanniában.”

“Az a probléma a bíráskodással, hogy soha nincs igazad. Minden azon múlik, mennyire zavarod az embereket, de ezzel meg kell tanulni együtt élni.”

Mosley egyébként elismerően beszélt Hamiltonról, aki véleménye szerint új rajongókat csábított a Forma-1-be, és nem csak hazájában, hanem a világ minden táján.

“Észrevehető, hogy egy teljesen új közönség alakult ki, amely érdeklődik a Forma-1 iránt Nagy-Britanniában, de még inkább külföldön, a világ minden táján” – mondta az elnök.

“Ez már többé nem csak a fehérek sportja. Eddig kétségtelenül ez volt a helyzet, de ő bekerült, egy teljesen átlagos háttérrel, fekete és ráadásul még sikeres is. Számunkra nagyszerű, ha jól megy, azonban ez nem jelenti azt, hogy segíteni fogjuk, és persze azt sem, hogy hátráltatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS