Mosley ellenezte a tankolás betiltását a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Mosley ellenezte a tankolás betiltását a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley bevallotta, hogy nem támogatta a csapatok javaslatát, miszerint tiltsák be a versenyek közbeni tankolást a 2010-es idénytől, ám végül hagyta meggyőzni magát.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley bevallotta, hogy nem támogatta a csapatok javaslatát, miszerint tiltsák be a versenyek közbeni tankolást a 2010-es idénytől, ám végül hagyta meggyőzni magát.

Az FIA Motorsport Világtanács pénteki ülését követően hozta nyilvánosságra azokat a költségcsökkentő intézkedéseket, amiket a következő években vezetnek majd be a Forma-1-ben.

A hivatalos közleményből többek között az is kiderült, hogy 2010-től tiltólistára kerül a verseny közbeni tankolás, mellyel sokak szerint egy újabb izgalomfokozó elem kerül ki a sportból.

Mosley ugyan bevallotta, kezdetben ellenezte a csapatok javaslatát, végül belátta, hogy ezen kívül még számos izgalom lesz a futamokon.

“Elleneztem, mert az én véleményem szerint ez is a show része volt” – mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak. “Azonban a gumicsere megmarad, így érdekes lesz majd megnézni, melyik csapat a leggyorsabb a boxban.”

“Továbbá bízom azokban a technológiákban, melyek megakadályozzák azt, amit a nyolcvanas években is láthattunk, mikor a versenyzők nem bonyolódtak csatákba a futamok első felében, hogy spóroljanak a gumikkal és a fékekkel.”

A sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone eközben továbbra is hajthatatlan, és mindent elkövet annak érdekében, hogy megváltoztassa a pontrendszert, mert véleménye szerint a jelenlegi szisztéma, miszerint az első kettőt mindössze két pont választja csak el egymástól, nem igazságos.

A brit üzletember nem titkolt szándéka, hogy éremrendszert vezessen be a sportban, melyben az érmek színe illetve száma alapján alakulna ki a végső sorrend, ami biztosítaná, hogy az legyen a világbajnok, aki a legtöbb győzelmet aratta az adott évben.

Mosley azonban figyelmeztetett, hogy nagyon óvatosan kell bánni a pontrendszer megváltoztatásával, mert az akár visszájára is fordulhat.

“Először is egy piackutatást végzünk, és majd az alapján döntünk. Kiterjeszteni a pontszerző helyeket az első nyolcra úgy, hogy azzal csökkent az első és a második helyezett közötti pontkülönbség, hiba volt anno, de nem támogatom, hogy olyan gyakran változzon a rendszer. Ez megzavarhatja az embereket” – tette hozzá az elnök.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!