Friss hírek

Mosley elvette volna Alonso és Hamilton pontjait

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley elmondta, ha rajta múlott volna, akkor a McLaren két versenyzőjét, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont is kizárta volna az idei világbajnokságból a kémügy miatt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley elmondta, ha rajta múlott volna, akkor a McLaren két versenyzőjét, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont is kizárta volna az idei világbajnokságból a kémügy miatt.

Mosley vasárnap délelőtt Belgiumban elmondta, ő képviselte a kisebbséget a Motorsport Világtanács csütörtöki meghallgatásán, ezért nem született súlyosabb büntetés a kémügyben.

Az elnök továbbá azt is elmondta, hogy egyelőre még nem tudja, mi fog történni abban az esetben, ha Alonso vagy Hamilton nyeri meg az egyéni világbajnokságot, ugyanis a Ferrari információinak is köszönhetik sikerüket.

Hirdetés
 

Erre pedig igen nagy az esély, ugyanis Hamilton mindössze csak három ponttal vezet csapattársa, Fernando Alonso előtt a bajnokságban, míg a harmadik helyen álló Raikkönen lemaradása már jelentős (18 pont) négy futammal a szezon vége előtt.

“Szívem szerint Hamiltontól és Alonsótól is elvettem volna pontokat, mert jó okunk van azt feltételezni, hogy jogtalan előnyre tettek szert” – mondta Mosley. “A többség azonban azt gondolta, hogy meg kell hagynunk a pontjaikat. Csalódott voltam emiatt, mert joggal tehetik majd fel a kérdést, hogy mihez kezdett volna Raikkönen és Massa, ha a McLaren versenyzői nem jutottak volna hozzá azokhoz az információkhoz.”

A McLarent végül kizárták a konstruktőrök versenyéből az idei évben, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtották, miközben versenyzőik tovább folytathatják a harcot az egyéni bajnoki címért, miután az FIA ígéretet tett nekik, hogy ha együttműködnek, sértetlenek maradnak.

“Jogászaink szerint is el kellett volna vennünk a pontokat a versenyzőktől, mert hogy adhatjuk oda nekik a kupát, ha nem elképzelhetetlen, hogy jogtalan előnyre tettek szert ellenfeleikkel szemben” – folytatta Mosley. “Azonban azt is figyelembe kellett vennünk, hogy fantasztikus harc alakult ki Alonso és Hamilton között, és ha ebbe belerondítottunk volna, az emberek és a szponzorok azzal vádoltak volna meg minket, hogy tönkretettük ezt a csodás bajnokságot, pedig nem a versenyzők hibája volt.”

“Azonban semmi nem a versenyzők hibája, de mégis diszkvalifikálunk valakit, ha az autója nem megfelelő súlyú. Ez sem más, persze itt ennél jóval többről van szó. Viszont ha vétesz a szabályok ellen, akkor nem vagy játékban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!