Mosley jövőre elhagyja a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Mosley jövőre elhagyja a Forma-1-et

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley hangsúlyozta, annak ellenére sem indul a következő elnökválasztáson, hogy egyre többen szeretnék, ha még egy ciklust az elnöki poszton maradna.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley hangsúlyozta, annak ellenére sem indul a következő elnökválasztáson, hogy egyre többen szeretnék, ha még egy ciklust az elnöki poszton maradna.

Mosley már akkor kijelentette, hogy jelenlegi mandátuma lejárta után visszavonul, mikor márciusban kiszivárogtak azok a bizonyos, kompromittáló felvételek magánéletéről.

Bár fölényes győzelmet aratott az FIA bizalmi szavazásán júniusban, és többen azt szeretnék, ha még egy ciklust lehúzna az elnöki poszton, Mosley kizárta ennek a lehetőségét.

“Rengetegen vannak az FIA-n belül, akik azt szeretnék, ha 2009-ben is indulnék a választásokon” – mondta Mosley az Autosportnak adott interjújában. “Én viszont nem szeretnék, mert őszinte leszek, nem akarok már minden nap dolgozni.”

“Rengeteg ambiciózus ember azt gondolja, hogy csak megfelelően fel kell öltöznöd, és máris te vagy az FIA elnöke. Ezt is megteheted, de akkor nem lesz hatalmad, nem te fogod irányítani a dolgokat. Ha azt akarod, hogy beleszólásod legyen a dolgok alakulásába, akkor rengeteget kell dolgoznod.”

Mosley azt is elmondta, hogy számos jelölt van megüresedő helyére, köztük a sokak által favoritnak tartott Jean Todt is, ám az elnök nem gondolja, hogy a Ferrari egykori csapatvezetője venné át a helyét a jövő évben.

“Úgy gondolom, hogy sok potenciális jelölt van, és ha Jean Todt érdeklődne – amit kétlek – biztosan jól megállná a helyét ezen a területen. Azonban egy Jean Todthoz hasonló szakember rengeteget kereshet a Forma-1-ben. Bárhova elmehet, szinte bármelyik cég foglalkoztatná.”

“Szerintem, ha akarna, máshol próbálkozna, mert az FIA elnöki posztja nem egy jól jövedelmező állás. Sokan jól végeznék a dolgukat az elnöki poszton, de szerintem nem a klubokból kellene elnököt választani. Ha lenne valaki, aki hihetetlenül eszes és az egyik klub tagja, az biztosan előnyben lenne egy kívülállóval szemben, hiszen a klubok őt támogatnák” – tette hozzá Mosley.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!