Friss hírek

Mosley még egy periódust maradhat az FIA élén

Max Mosley nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy továbbra is az FIA elnöki székében marad, bár hangsúlyozta, készen áll lemondani tisztségéről a jövő évben, jóllehet egyre többen követelik maradását.

Max Mosley nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy továbbra is az FIA elnöki székében marad, bár hangsúlyozta, készen áll lemondani tisztségéről a jövő évben, jóllehet egyre többen követelik maradását.

Mosley még az év elején elmondta, hogy jelenlegi mandátuma lejárta után, azaz 2009 októberében lemond az FIA elnöki posztjáról, és a háttérben vállal szerepet.

Azonban azt követően, hogy pert nyert a News of the World ellen, miután a brit bulvárlap azzal vádolta meg, hogy egy náci elemeket is tartalmazó szexorgián vett részt, a 68 éves brit szakember elmondta, hogy egyre többen szeretnék, ha indulna az újraválasztáson.

Hirdetés
 

“Azt kell mondanom, hogy hatalmas nyomás van rajtam a világ különböző pontjairól, hiszen sokan mondják, hogy ’folytassam’, ami nagyon kedves tőlük” – mondta az FIA elnöke a Reuters hírügynökségnek Monzában.

“Azonban ez egy nagyon kemény munka, és én készen állok arra, hogy egy kevésbé pörgős szerepet vállaljak a jövőben. Eljön az a pont, mikor azt gondolod, hogy egy kicsivel nyugisabb élet ideálisabb lenne, de majd meglátjuk.”

“Semmit nem szabad kizárnod. Soha ne mond, hogy soha. Azonban jelenleg azt érzem, hogy egy kicsit nyugisabb életet szeretnék élni a jövőben.”

Mosley-t először 17 évvel ezelőtt választották az FIA elnökének, és azóta domináns szerepet tölt be a Forma-1-ben, jóllehet csak nagyon kevés futamra látogat el.

Az elnök jelenleg Monzában tartózkodik, az idei szezon utolsó európai állomásának helyszínén, amely második versenylátogatása azóta, hogy kitudódott a szexbotrány, ami miatt több csapat is a fejét követelte.

A BMW és a Toyota egyértelműen lemondásra szólította fel Mosley-t, aki a hétvégén elmondta, az említett két csapat már sajnálja, hogy így reagált az esetre, ám azt is bevallotta, hogy ő is túlreagálta a közleményükben leírtakat.

“Ami a Forma-1-et illeti, minden ment a maga útján. Az egyetlen dolog, ami történt, hogy a német és a japán csapat egy-egy igen meggondolatlan sajtónyilatkozattal rukkolt elő. Akkor én is meggondolatlanul válaszoltam a német gyártónak” – vallotta be Mosley.

“Jobban tették volna, ha felemelik a telefont, és megkérdezik, hogy mi az igazság az ügyben, de ezt nem tették. Most már mindketten szégyellik magukat emiatt. Azonban ettől az apróságtól eltekintve minden ment a maga útján. A megbeszélések az új szabályokról mindkét irányban abszolút normális módon zajlottak.”

Mosley továbbá örömét fejezte ki amiatt, hogy a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót nevezték ki az új Forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) elnökének, és bízik benne, hogy az új szervezet segíteni fog csökkenteni a sport költségeit.

“Tudni fogja, hogy egy olyan helyzetben vagyunk, hogy ha nem lépünk, akkor veszélybe kerül a Forma-1” – mondta az FIA elnöke. “A Forma-1 nem mehet tovább, ha nem teszünk valamit, mikor az egész világ gazdasági nehézségekkel küzd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!