Friss hírek

Mosley-nak van jelöltje Ecclestone helyére

Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elárulta, hogy Gerhard Bergert tartaná a legalkalmasabbnak arra, hogy egy napon átvegye Bernie Ecclestone helyét, és igazgassa a Forma-1-et a jövőben.


Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elárulta, hogy Gerhard Bergert tartaná a legalkalmasabbnak arra, hogy egy napon átvegye Bernie Ecclestone helyét, és igazgassa a Forma-1-et a jövőben.

Ecclestone ugyan még fitt és képes elvégezni feladatit, idővel neki is vissza kell vonulnia, és át kell adnia a stafétabotot egy fiatalabb szakembernek, aki képes vezetni a királykategóriát.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy kit tartana a legmegfelelőbbnek erre a feladatra, Mosley elmondta, hogy a Ferrari egykori versenyzőjét, és a Toro Rosso korábbi csapatfőnökét, Gerhard Bergert, de azt is hozzátette, hogy szerinte az osztrák üzletembert nem érdekelné a pozíció.

„Egy nagyon okos ember, és alapjaiban érti az üzletet, mindig is a maga üzleteit kötötte” – mondta az F1 Racing magazinnak adott interjújában. „Azonban minimális az esélye, hogy ez megtörténhet, hiszen nem gondolom, hogy érdekelné egy ilyen munka.”

„Gerhard egy vállalkozó, és ha üzletel, akkor csakis saját magának akar üzletelni, és saját magának akar pénzt termelni. Nem igazán látok esélyt arra, hogy a CVC (az F1 kereskedelmi jogait birtokló cég) alkalmazottja akarna lenni.”

„Éppen ezért sokkal valószínűbb, hogy egy kívülálló veszi majd át ezt a pozíciót, aki egy jól képzett menedzser, és megfelelően tudja kezelni az ügyeket, kiváló üzleteket tud kötni, egy olyasvalaki, aki egy nagyvállalatot sikeresen tud vezetni.”

Mosley azt is elmondta, hogy teljesen elégedett utódja, a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt eddigi munkájával, és nagyon örül annak, hogy a francia szakember, nem pedig vetélytársa, Ari Vatanen nyerte meg a választást, akinek véleménye szerint túl nagy falat lett volna az FIA irányítása.

„Nagyon aggódnék, ha most ő ülne a székben, mert szerintem Jean, a maga képességeivel is eléggé szenved” – mondta az egykori elnök. „Sokkal összetettebb az egész, mint mikor én átvettem a hatalmat (1993-ban), és szerintem ez felülmúlta volna Ari képességeit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!