Friss hírek

Mosley: Nem fog kettészakadni a Forma-1

Az FIA elnöke, Max Mosley egyáltalán nem tart a rivális széria megalakulásától, mert úgy gondolja, hogy a csapatok csak fenyegetőznek, és idővel úgyis rájönnek, hogy egyszerűen nem hagyhatják el a Forma-1-et, mert azzal saját üzletük is veszélybe kerülne.

Az FIA elnöke, Max Mosley egyáltalán nem tart a rivális széria megalakulásától, mert úgy gondolja, hogy a csapatok csak fenyegetőznek, és idővel úgyis rájönnek, hogy egyszerűen nem hagyhatják el a Forma-1-et, mert azzal saját üzletük is veszélybe kerülne.

Annak ellenére, hogy bombaként robbant a hír, miszerint a FOTA nyolc csapata útjára indítja saját bajnokságát, miután nem sikerült egyezségre jutnia az irányító testülettel a jövő évi szabályok ügyében, Mosley mindenkit nyugalomra intett, mert biztos abban, hogy a 2010-es bajnokság első versenyéig kibékülnek a felek.

“Én nem veszem olyan komolyan ezt, mint mások, mert jól tudom, hogy ez mind csak pózolás és mutogatás” – mondta az elnök a BBC-nek adott interjújában. “Mindennek vége lesz valamikor 2010 eleje és 2010 márciusa között, az első futam előtt. Minden lecsitul, és mindenki versenyezni fog.”

Bár jelen állás szerint nagyon úgy fest a dolog, hogy a csapatok útjára indítják bajnokságukat, ami az élcsapatokkal és élversenyzőkkel együtt vélhetően erősebb lesz, mint a jelenlegi F1-es bajnokság, Mosley biztos abban, hogy nem válik szét a királykategória.

“Biztos vagyok benne. Teljes mértékben magabiztos vagyok, mert az emberek a végén úgyis azt fogják tenni, ami a saját érdekük” – magyarázta. “A csapatoknak pedig érdekük, hogy a Forma-1-ben versenyezzenek, és igazából nincs is olyan alapvető és fontos kérdés, ami megakadályozná őket ebben.”

“Minden a személyiségekről és a hatalomról szól, hogy ki mit tud elvenni a másiktól, ami könnyű, mikor semmi nem forog kockán, azonban mikor közeleg az első verseny, és eljön a döntéshozás ideje, akkor mindenki ott lesz.”

“Még kilenc hónap hátra van a következő bajnokságig, így könnyű beszélni. Azonban tudjuk, hogy mikor Melbourne-be érkezünk 2010-ben, lesz Forma-1, és mindenki, aki részt tud venni, részt fog venni benne.”

“Mint az általában lenni szokott, most is lesz valamiféle kompromisszum, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek a Forma-1-ben, és mi sem szeretnénk egy olyan Forma-1-et, amelyben nem szerepelnek, és most erről a nyolc csapatról beszélek.”

Mosley arról is meg van győződve, hogy bármi is lesz a dolog végkimenetele, egy-két gyártó biztosan elhagyja a Forma-1-et, de nem a jelenlegi vita miatt, hanem azért, mert már besokallt, és nem kíván több pénzt beleölni a sportba.

“Azt gondolom, hogy egy, vagy kettő, de talán három nagyvállalatot is elveszítünk, így szükségünk van az új csapatokra, hogy feltöltsük a rajtrácsot. Azonban a komoly hagyományokkal rendelkező csapatoknak, és itt a Ferrarit is értem ezalatt, itt kell lenniük, és itt is lesznek, ebben teljesen biztos vagyok.”

“Meg fog oldódni a helyzet” – tette hozzá Mosley.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!