Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Mosley nem számít a gyári csapatok nevezésére

Az FIA elnöke, Max Mosley elmondta, hogy egyáltalán nem lenne meglepve, ha csak a jelenlegi mezőny fele adná be nevezését a jövő évi bajnokságba a hó végi határidőig, miután nem született egyezség a csapatok és a szövetség között a múlt heti találkozón Londonban.

Az FIA elnöke, Max Mosley elmondta, hogy egyáltalán nem lenne meglepve, ha csak a jelenlegi mezőny fele adná be nevezését a jövő évi bajnokságba a hó végi határidőig, miután nem született egyezség a csapatok és a szövetség között a múlt heti találkozón Londonban.

Mosley és a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a múlt héten ült össze a csapatok vezetőivel, miután többen jelezték, hogy nem neveznek a jövő évi bajnoksága, ha nem változtatnak a költségvetési sapkás szabályon.

Mivel az FIA nem engedett, és kitartott korábbi álláspontja mellett, félő, hogy többen elmulasztják a május 29-i nevezési határidőt, amivel Mosley is tisztában van, ám figyelmeztette a kiszállással fenyegető csapatokat, hogy nagy kockázatot vállalnak, ha ezt az utat választják.

“Úgy vélem, hogy körülbelül három és hat között lesz a nevező csapatok száma a határidőig” – mondta a brit üzletember az Autosportnak. “Ezt követően a későbbi jelentkezésre is van lehetőség, és amennyiben van hely, élhetnek vele, de ha nincs, akkor lemaradnak.”

Bár sokan attól tartanak, hogy széthullhat az egész Forma-1, Mosley továbbra is higgadt, mert véleménye szerint a körülmények arra kényszerítik majd a csapatokat, hogy mielőbb döntést hozzanak arról, mihez akarnak kezdeni, máskülönben kifutnak az időből.

“Nem vagyok benne biztos, hogy olyan sokáig várnunk kellene” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy mihez fognak kezdeni, ha a szezon végéig nem oldódik meg a helyzet.

“Ha beleképzeljük magunkat ezeknek a csapatoknak a helyzetébe, akkor láthatjuk, hogy mielőbb dönteniük kell arról, mihez akarnak kezdeni. Ha folytatni akarják a versenyzést a Forma-1-ben, akkor meg kell kezdeniük a tárgyalásokat velünk. Ha pedig mást akarnak csinálni, akkor mielőbb el kell kezdeniük építeni egy autót.”

A Ferrari, a Renault, a Toyota, és a Red Bull már hivatalosan is jelezte, hogy addig nem adja be nevezését a 2010-es bajnokságba, amíg nem változtatnak a szabályokon.

A mezőny másik két gyári csapata, a BMW és a Mercedes-Benz egyelőre várakozó állásponton van, ám nekik sem tetszik a jelenlegi rendszer, miszerint más technikai szabályok vonatkoznának a költségevetési sapkás alakulatokra, ami nem lenne sportszerű.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS