Mosley: Önként soha nem mondok le! - F1VILÁG.HU

Mosley: Önként soha nem mondok le!

Miközben az autóklubok ismét lemondásra szólították fel az FIA elnökét, Max Mosley továbbra is tartja magát ahhoz, hogy jelenlegi mandátuma lejártáig, azaz 2009 végig az elnöki poszton kíván maradni.

Miközben az autóklubok ismét lemondásra szólították fel az FIA elnökét, Max Mosley továbbra is tartja magát ahhoz, hogy jelenlegi mandátuma lejártáig, azaz 2009 végig az elnöki poszton kíván maradni.

Mosley továbbá nevetségesnek tartja, hogy egyesek krízishelyzetről beszélnek, ugyanis azt gondolja, hogy bármi is legyen a jövő heti bizalmi szavazás végeredménye, az legkevésbé az irányító testületnek fog fájni.

Miközben a bizalmi szavazáshoz közeledve egyre nagyobb a feszültség az FIA-n belül, 24 klub, 22 nemzet képviselői közösen írt levelükben erősítették meg, hogy csak abban az esetben úszhatja meg sértetlenül az FIA az ügyet, ha Mosley lemond az elnöki posztról.

 

“Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen elfogadható út az FIA és az elnök számára nem más, mint az, hogy új választások kerülnek kiírásra. Az FIA kritikus helyzetben van. Jó hírneve, és hitelessége forog kockán. Minden egyes nappal, míg a helyzet nem oldódik meg, növekszik a veszély” – állt a levélben, melyet többek között a Magyar Autóklub is aláírt.

Mosley azonban úgy gondolja, krízishelyzetről szó sincsen, nem is beszélve arról, hogy sokkal többen vannak azok, akik támogatják, mint azok, akik lemondását követelik.

“Nem fogadom el a kompromisszumos ajánlatot, mert szerintem ez lenne a lehető legrosszabb megoldás” – írta a klubok levelére reagálva Mosley. “Ha már le kell mondanom, jobb ha azt azonnal teszem, és nem egy ilyen kompromisszumos megoldás keretében.”

A klubok ugyanis azt javasolták az elnöknek, hogy írjon alá egy nyilatkozatot, melyben ígéretet tesz arra, hogy ez év novemberében önként lemond, és akkor biztosan bizalmat szavaznak neki a jövő heti rendkívüli ülésen.

“Az pedig teljességgel nevetséges, hogy krízishelyzetről beszélnek egyesek. Nagyon sajnálom, hogy ez az ügy nyilvánosságra került. Ahogy azt már korábban is elmondtam, a klubok elnökeitől sokkal több marasztaló, mint lemondásra felszólító levelet kaptam, így azt gondolom, jól teszem, ha az FIA tagjait kérdezem meg ez ügyben.”

“Nem hiszem, hogy figyelmen kívül kellene hagynom a többség akaratát” – folytatta Mosley, aki azt is elhintette, néhány klub már azelőtt lemondását követelte, hogy kiszivárogtak volna azok a bizonyos videófelvételek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mosley: Önként soha nem mondok le!
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!