Friss hírek

Mosley sorsáról ma döntenek Párizsban

Az FIA elnöke, Max Mosley sorsáról a mai napon Párizsban megrendezésre kerülő rendkívüli ülésen, bizalmi szavazással döntenek az autóklubok vezetői, miután sokaknak megrendült a bizalma az elnökben, akiről szaftos videofelvételek kerültek nyilvánosságra.

Az FIA elnöke, Max Mosley sorsáról a mai napon Párizsban megrendezésre kerülő rendkívüli ülésen, bizalmi szavazással döntenek az autóklubok vezetői, miután sokaknak megrendült a bizalma az elnökben, akiről szaftos videofelvételek kerültek nyilvánosságra.

Maga Mosley hívta össze a rendkívüli ülést, hogy az FIA tagjai eldönthessék, akarják, avagy sem az elnöki székben látni a jövőben.

Bár összesen 222 tagja van az FIA közgyűlésének, várhatóan 140 klub 69 ország képviseletében – amely 177 szavazót (beleértve 19 meghatalmazottat) jelent – lesz jelen a mai rendkívüli ülésen.

Hirdetés
 

Mosley sorsáról csak abban az esetben dönthetnek, ha a szavazók abszolút többsége azonos álláspontot képvisel, azaz a szavazók 50%-a, plusz egy fő egy véleményen van az ügyben.

A szavazás titkos lesz, minden egyes tag egy lezárt borítékban adja le voksát, hogy ne befolyásolhassa a többieket a döntésben. Az összes szavazat leadását követően az FIA jogi osztálya számolja meg a voksokat felügyelők mellett, akiket a tagok közül választanak ki az FIA Szenátus elnöke, Michel Boeri ajánlása alapján.

Bár a média képviselői nem lehetnek jelen az ülésen, a döntés ebédidő tájékában várható.

A bizalmi szavazáshoz közeledve, egyre nagyobb volt a feszültség az FIA-n belül, ugyanis több autóklub, köztük a magyar is, lemondásra szólította fel az elnököt. Sőt, még a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone is Mosley ellen fordult, és a hétvégén kijelentette, nem szeretné, ha a brit szakember továbbra is az elnöki poszton maradna.

Ecclestone ma reggel azt mondta a Times-nak adott nyilatkozatában, hogy véleménye szerint Mosley még sokáig az elnöki székben marad, ha megnyeri a bizalmi szavazást, bár korábban azt állította, bármi is lesz a szavazás végkimenetele, jövőre lemond tisztségéről.

“A probléma az, hogy ha 2009 végéig marad, akkor indulni fog a következő választásokon. 100 százalékig biztos vagyok benne. Sőt, egy millió százalékig. Ezt ő állította” – mondta Ecclestone, aki hozzátette, a Forma-1 bizonyos rétegei is Mosley távozását remélik, mert az véleményük szerint segítene a sport kereskedelmi helyzetén.

“Nem könnyű a dolgom. Én pénzügyi beállítottságú emberekkel, cégekkel, szponzorokkal, és csapatokkal állok tárgyalásban. Békét akarnak, és azt szeretnék, ha jól menne az üzletük a sportban. Mosley-t ez nem érdekli, ő nem pénzügyi szakember. Neki egyetlen millió dollárt sem kell befektetnie, így nem is nagyon érdekli a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!