Mosley szerint a Ferrari érezte a vesztét

Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elárulta, hogy a Ferrari volt az, aki megakadályozta a költségvetési plafon idei bevezetését, ugyanis érezte, hogy azonos büdzsével labdába sem tudna rúgni ellenfeleivel.


Az FIA egykori elnöke, Max Mosley elárulta, hogy a Ferrari volt az, aki megakadályozta a költségvetési plafon idei bevezetését, ugyanis érezte, hogy azonos büdzsével labdába sem tudna rúgni ellenfeleivel.

Az irányító testület a tavalyi évben azt tervezte, hogy maximalizálja a csapatok költségvetését az idei évtől, hogy ezzel vessen véget a pénzköltési versenynek, és tegye újból vonzóvá a sportágat a kiscsapatok számára.

A terv azonban kútba esett, ugyanis a Ferrari élt vétójogával, és egyedüliként megakadályozta a rendszer bevezetését, árulta el az FIA tavaly leköszönt elnöke az F1 Racing magazinnak adott interjújában.

„Tavaly január és május között számos megbeszélést folytattunk, és mindenki egyetértett a költségvetési plafon bevezetésével, azonban a Ferrari mindvégig ellenezte azt” – mondta Mosley, aki magyarázatot is adott minderre.

„Véleményem szerint ez azért történt, mert tudták, hogy ugyanannyi pénzből jóval kevesebbet tudnak kihozni, mint a többiek, és esélyük sem lenne harcba szállni ellenfeleikkel. Érezték a vesztüket, ezért is voltak a rendszer bevezetése ellen.”

A cégminősítő céginformációs piacon vezető szerepet betöltő Dun & Bradstreet vizsgálata szerint – amit a hét elején hozott nyilvánosságra – a Ferrari majdnem kétszer annyi pénzből gazdálkodik az idei évben, mint a második leggazdagabb csapat (Mercedes), így már érthető, hogy miért nem akarta elveszíteni ezt az előnyét.

Mosley-t egyébként rengeteg kritika érte, míg az FIA elnöki székében ült, ám elmondta, hogy a sok bántást nem veszi magára, mert ő mindig mindent a sportág érdekében tett, hiszen nem akarta, hogy összeomoljon a csak látszólag erős rendszer.

„Ha a rajongók valóban értették volna a dolgokat, akkor nem gondolom, hogy ellenem lettek volna, mert mindent, amit tettem, azért tettem, hogy életben tartsam a Forma-1-et, és megakadályozzam, hogy összeomoljon a rendszer, ami sokkal törékenyebb, mint azt az emberek gondolják” – tette hozzá.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS