Mosley szerint le kellene fújni a teljes F1-es szezont - F1VILÁG.HU

Mosley szerint le kellene fújni a teljes F1-es szezont

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egykori elnöke, Max Mosley szerint a Forma-1 vezetősége jobban tenné, ha egy az egyben lemondana a 2020-as szezonról.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 leads Sebastian Vettel, Ferrari SF90Charles Leclerc, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 and Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 at the start of the race during the Japanese GP at Suzuka on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A koronavírus-járvány miatt a száguldó cirkusz menedzsmentje kőkeményen dolgozik azon, hogy összeállítson egy alternatív versenynaptárat az idei évre.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója azt reméli, ha zárt kapuk mögött is, de júliusban elkezdődhet a bajnokság. Ebben az esetben akár 18-19 versenyt is meg tudnának rendezni.

Hasonló optimizmusról nyilatkozott a minap Jean Todt, az FIA elnöke is – elődje, Max Mosley szerint alaposan át kellene gondolni, hogy érdemes-e erőltetni az idei évet.

„A további kivárással azt kockáztatják, hogy rosszabbra fordul a dolog, és semmi bizonyosság arra, hogy nyerhetnek vele valamit” – idézi Mosley szavait a dpa hírügynökség.

A szezon teljes törlésével kapcsolatban az egykori FIA-elnök kifejtette: „Így a csapatok és a versenyszervezők biztonsággal tervezhetnének és dolgozhatnának. Most a nagy bizonytalanságban vannak, és sokan rengeteg pénzt veszítenek.”

„Semmi garancia arra, hogy júliusban elkezdődhetnek a versenyek, és, valójában egyre valószínűtlenebb.”

Mosley szerint a nézők nélküli versenyeknek sem sok értelmük van.

„Az teljes financiális katasztrófa lenne a legtöbb versenyrendezőnek.”

A korábbi FIA-elnök szerint a Forma-1-nek most arra kellene fókuszálnia, hogy újraszervezze önmagát, és szolid financiális alapokat teremtsen magának a jövőre.

Hirdetés

Mosley egyébként 1993 és 2009 között volt az FIA elnöke, 2009-ben vette át a helyét a jelenlegi elnök, Jean Todt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mosley szerint le kellene fújni a teljes F1-es szezont
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!