Friss hírek

Mosley szerint le kellene fújni a teljes F1-es szezont

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egykori elnöke, Max Mosley szerint a Forma-1 vezetősége jobban tenné, ha egy az egyben lemondana a 2020-as szezonról.

A koronavírus-járvány miatt a száguldó cirkusz menedzsmentje kőkeményen dolgozik azon, hogy összeállítson egy alternatív versenynaptárat az idei évre.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója azt reméli, ha zárt kapuk mögött is, de júliusban elkezdődhet a bajnokság. Ebben az esetben akár 18-19 versenyt is meg tudnának rendezni.

Hasonló optimizmusról nyilatkozott a minap Jean Todt, az FIA elnöke is – elődje, Max Mosley szerint alaposan át kellene gondolni, hogy érdemes-e erőltetni az idei évet.

„A további kivárással azt kockáztatják, hogy rosszabbra fordul a dolog, és semmi bizonyosság arra, hogy nyerhetnek vele valamit” – idézi Mosley szavait a dpa hírügynökség.

A szezon teljes törlésével kapcsolatban az egykori FIA-elnök kifejtette: „Így a csapatok és a versenyszervezők biztonsággal tervezhetnének és dolgozhatnának. Most a nagy bizonytalanságban vannak, és sokan rengeteg pénzt veszítenek.”

„Semmi garancia arra, hogy júliusban elkezdődhetnek a versenyek, és, valójában egyre valószínűtlenebb.”

Mosley szerint a nézők nélküli versenyeknek sem sok értelmük van.

„Az teljes financiális katasztrófa lenne a legtöbb versenyrendezőnek.”

A korábbi FIA-elnök szerint a Forma-1-nek most arra kellene fókuszálnia, hogy újraszervezze önmagát, és szolid financiális alapokat teremtsen magának a jövőre.

Mosley egyébként 1993 és 2009 között volt az FIA elnöke, 2009-ben vette át a helyét a jelenlegi elnök, Jean Todt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!