Friss hírek

Mosley szerint nem lesz több kémbotrány az F1-ben

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley biztos benne, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi eset, és egyszer s mindenkorra vége a 2007-es szezont beárnyékoló kémügynek a Forma-1-ben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley biztos benne, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi eset, és egyszer s mindenkorra vége a 2007-es szezont beárnyékoló kémügynek a Forma-1-ben.

A McLarent kizárták a bajnokságból, illetve rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtották, amiért birtokába kerültek a Ferrari bizalmas technikai információit tartalmazó dokumentumok.

Mosley úgy gondolja, hogy a kémügynek vége, és a hatalmas port kavart botrány nem hogy ártott, jót tett a sportnak, különösen abból a szempontból, hogy a szövetségnek sokkal jobb lett a kapcsolata a két élcsapattal.

“Véleményem szerint sokkal jobb és nyitottabb lett a kapcsolat a szövetség, illetve a Ferrari és a McLaren között. Ez pedig a kémügynek köszönhető” – mondta Mosley a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

“Mindenki tisztában van azzal, hogy egy újabb ilyen eset nagyon veszélyes lehet, mind a szankciók, mind a következmények tekintetében.”

“Nem az volt a legnagyobb probléma, hogy a McLaren mit tett, hanem az, hogy mit nem mondott el. Sokkal jobban jártak volna, ha már az elején közlik Jean Todttal, hogy mit tudnak, és a júliusi meghallgatáson is nyíltan beszélnek arról, hogy mi került az egyik munkatársuk birtokba. Akkor sokkal enyhébb lett volna a büntetés, és kevesebb kockázatot vállaltak volna.”

“Ehelyett folyamatosan cáfolták, hogy bármit is tudna Coughlan. Egészen decemberig, mikor bocsánatot kértek mindenért” – magyarázta Mosley, aki ismét kijelentette, nem tartotta személyes küldetésének, hogy minél többet ártson a McLaren főnökének, Ron Dennisnek, és csapatának.

“Ez nem igaz. Nézzünk egy példát. Magyarországon megvoltak a felvételeink, az összes rádiókommunikáció a birtokunkban volt, mégsem tettük azt közzé, és a sportfelügyelők is korrekt módon jártak el az ügyben.”

“Ha Dennis ellen lettem volna, akkor nem engedem, hogy a McLaren lássa el a csapatokat az egységesített elektronikai rendszerrel, és megteszek mindent azért, hogy a Magneti Marelli arasson győzelmet, amely cég egyébként is a legtöbb F1-es csapatot látta el az elmúlt években.”

“Az élcsapatok azon vannak, hogy a szabályosság határait súrolva, minél nagyobb előnyre tegyenek szert. Nekünk kell megfékeznünk a visszaéléseket, konzekvensen kell ítélkeznünk, és pártatlannak kell maradnunk.”

“Azonban azt mondhatom, nincs különösebb problémám Dennisszel. Való igaz, hogy Spa óta nem beszéltünk olyan mélyrehatóan, és sajnálom is, ami történt vele, azonban az ő döntése volt, hogy ilyen elveket követ” – tette hozzá az FIA elnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!