Bahreini Nagydíj

Mosley védelmébe vette a stewardokat

Mosley védelmébe vette a stewardokat

Az FIA elnöke, Max Mosley nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon kezdeményezéseknek, melyek arra irányulnak, hogy igenis át kell dolgozni a steward-rendszert a Forma-1-ben a Belga Nagydíjon történtek után.

Az FIA elnöke, Max Mosley nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon kezdeményezéseknek, melyek arra irányulnak, hogy igenis át kell dolgozni a steward-rendszert a Forma-1-ben a Belga Nagydíjon történtek után.

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton időbüntetése után – amit azért kapott, mert átvágva a sikánt, előnyre tett szert riválisával szemben – sokan azt gondolják, hogy változtatásokra van szükség a Forma-1-ben, Mosley úgy érzi, ennél többet már nem tud tenni az FIA, hogy jobbá tegye a rendszert.

“Nem is emlékszem, hányszor beszéltünk már erről” – mondta Mosley az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában.

“Több variációt kipróbáltunk már. Volt állandó stewardunk, aki egy tapasztalt csapatmenedzser volt, Peter Warr személyében, mert ezt akarták a csapatok, de számos ok miatt ez mégsem működött.”

“Aztán voltak félig állandó stewardok. Szinte minden olyan variációt kipróbáltunk, ami az eszünkbe jutott, de az alapprobléma az, hogy ez egy nagyon összetett sport.”

“A legegyszerűbb dolog az lenne, mint ami a futballban is van, ahol egy bíró dönt a kétes ügyekben. Ha valakit kiállít, és később a felvételek tanúsága szerint rosszul döntött, már teljesen mindegy, nincs több vita. Nincsen fellebbezés, nincsen semmi, és talán ez a legjobb a sportnak.”

“A másnapi újságokban van egy oldal arról, hogy a bíró teljesen idióta volt, aztán vége is az ügynek, nincsen folytatása a dolognak, mint a mi esetünkben.”

“Természetesen az a legjobb, ha minél előbb döntés születik egy ügyben, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mennyi ember kemény munkája van benne egy eredményben a Forma-1-ben. Nem csak a versenyzőé, hanem a mögötte, háttérben dolgozó többi 800 emberé. Éppen ezért úgy érzed, tartozol ezeknek az embereknek annyival, hogy bizonyosságot szerzel arról, hogy fair döntés született.”

“Nem tudom, hogy kinek lesz igaza a belga eset kapcsán, ki kell vizsgálni a történteket. Mindig komoly dilemma, hogy mit tegyél, húzd el a dolgot, hogy minél sportszerűbb döntést hozhass, vagy azonnal dönts a kétes ügyekben” – tette hozzá Mosley.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!