Mosley visszautasította a kompromisszumos ajánlatot - F1VILÁG.HU

Mosley visszautasította a kompromisszumos ajánlatot

HIRDETÉS

Az FIA elnöke, Max Mosley visszautasította azt a kompromisszumos megoldást, miszerint ha szeptemberben önként lemond pozíciójáról, mindenki bizalmat szavaz neki a jövő héten megrendezésre kerülő rendkívüli ülésen.

Az FIA elnöke, Max Mosley visszautasította azt a kompromisszumos megoldást, miszerint ha szeptemberben önként lemond pozíciójáról, mindenki bizalmat szavaz neki a jövő héten megrendezésre kerülő rendkívüli ülésen.

Mosley sorsáról a június 3-án Párizsban megrendezésre kerülő bizalmi szavazáson döntenek majd, miután a News of the World áprilisban nyilvánosságra hozta azokat a felvételeket, melyeken az elnök prostituáltak társaságában szexuális játékot űz.

Azt követően, hogy az FIA illetékesei megpróbálták meggyőzni Mosley-t, hogy mondjon le, a szövetség elnökhelyettese, Franco Lucchesi és a Region 1 elnöke, Werner Kraus megpróbált tető alá hozni egy olyan kompromisszumos egyezséget, mely biztosította volna, hogy az FIA jó hírneve ne sérüljön a jövő heti szavazáson.

A Japán Automobil Szövetség vezetője, Setsuo Tanaka a következőket írta nemrég kiszivárgott levelében: “A Világtanács egyhangúlag egyetértett abban, hogy el kell kerülnünk a bizalmi szavazást a június 3-án megrendezésre kerülő rendkívüli ülésen, mert ha Mosley elnök nem kap bizalmat, az hatalmas csapás lenne számára, ám ha Mosley elnök bizalmat kap, az pedig az FIA-nak lenne hatalmas csapás.”

Lucchesi a héten levelet intézett a Világtanács tagjainak, melyben elárulta, kompromisszumos megoldást ajánlottak Mosley-nak, hogy még a jövő heti megbeszélés előtt pontot tegyenek az ügy végére.

“A kompromisszumos ajánlat magában foglalta, hogy egyhangúlag bizalmat szavazunk Mosley elnöknek, aki nyilatkozik arról, hogy 2008. novemberében önként lemond tisztségéről” – állt a levélben.

Lucchessi elmondta, ő és Kraus felvázolta a kompromisszumos ajánlatot Mosley-nak, aki viszont visszautasította azt, ugyanis továbbra is azon van, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2009-ig az elnöki poszton maradjon.

“Mosley elnök ismét hangsúlyozta, élni szeretne a bizalmi szavazás lehetőségével, amit már korábbi levelében is elmondott. Nem tudtunk mit tenni, bele kellett törődnünk akaratába, mert hajthatatlan volt ez ügyben” – olvasható a levélben.

Mosley még a hétvégi Monte-Carlói Nagydíj előtt levelében figyelmeztette az FIA Klubok elnökeit, hogy ha nem szavaznak neki bizalmat, komoly veszélybe kerülhet a sport jövője, ugyanis elveszíthetik irányításukat a Forma-1 felett.

Mosley egyébként nagyon biztos a dolgában, úgy gondolja, hogy győzelmet arat a jövő heti bizalmi szavazáson.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!