Moss: Vettel a modernkori Fangio

A Forma-1 legenda, Stirling Moss a jelenlegi világbajnokot, Sebastian Vettelt nem máshoz, mint az ötszörös világbajnokhoz, Juan Manuel Fangióhoz hasonlította.


A Forma-1 legenda, Stirling Moss a jelenlegi világbajnokot, Sebastian Vettelt nem máshoz, mint az ötszörös világbajnokhoz, Juan Manuel Fangióhoz hasonlította.

Moss, aki Fangio egyik legnagyobb riválisa volt az 50-es években, és 55-ben csapattársa volt a Mercedes színeiben, úgy érzi, hogy Vettel magasan kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből, és éppen olyan adottságokkal és tulajdonságokkal rendelkezik, mint az ötszörös világbajnok.

„Vettel a modernkori Fangio a Forma-1-ben. Nem látok még egy ilyen tehetséges versenyzőt a mezőnyben. Nem gondolom, hogy bárkiben van olyan tehetség, hogy a jövőben harcba tudjon szállni vele” – mondta a 82 éves veterán a Reuters-nak.

„Úgy gondolom, hogy Vettel lenyűgöző, és a legjobb autót birtokolja, ami helyénvaló, hiszen általában a legjobb versenyző kapja a legjobb autót. Fangio is olyan volt, hogy mindent megszerzett, amit meg akart szerezni.”

Arra a kérdése, hogy mit gondol a McLaren világbajnok párosáról, Lewis Hamiltonról és Jenson Buttonról, Moss a következőket mondta:

„Vettel kimagasló. Ők (McLaren duó) is ott vannak, de nem olyan szinten, mint Vettel. Lewis néha vicces dolgokat csinál, egy olyasvalaki, akiben nem lehetsz biztos. Én inkább Jensonra tennék. Lewis kivételesen gyors, de Jenson okosabban cselekszik bizonyos helyzetekben.”

Moss azt is elmondta, hogy Vettelnél jobb világbajnoka nem is lehetne a Forma-1-nek, hiszen kiválóan kezeli a sikereket, megmaradt az az ember, aki volt, és legalább annyit visszaad a sportágnak, mint amennyit kap tőle.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!