Mostantól szombatonként lehet a bahreini F1-es verseny? - F1VILÁG.HU

Mostantól szombatonként lehet a bahreini F1-es verseny?

HIRDETÉS
Pozitív hatása volt a Forma-1-es Bahreini Nagydíjra annak, hogy a versenyt nem vasárnap, hanem szombaton rendezték meg — a versenyszervezők pedig egyeztetésekbe kezdenek majd a száguldó cirkusz vezetőségével arról, hogy a jövőben folytatnák ezt a gyakorlatot.
16 LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2024, 1st round of the 2024 FIA Formula One World Championship from February 29 to March 2, 2024 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Florent Gooden / DPPI

2024-ben az F1-es világbajnokság első két versenyét szombaton tartják — ennek oka, hogy a Ramadán időszaka épp a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamára esne, így a Forma-1 vezetősége úgy döntött, a dzsiddai versenyt egy nappal korábban, szombaton tartja meg. Ahhoz azonban, hogy a csapatok időben meg tudjanak érkezni a versenyhelyszínre, logisztikai megfontolásból a bahreini évadnyitót is egy nappal korábban, múlt szombaton rendezték meg.

Ez volt egyébként a 20. Forma-1-es verseny Bahreinben, a Bahreini Nagydíj vezérigazgatója, Salman Bin Isa al-Khalifa sejk pedig jelezte, a módosított program nagy siker volt a helyiek számára, elsősorban azért, mert nekik a vasárnap alapvetően már munkanapnak számít.

„A jegyeladások szempontjából igen, hamarabb kifogytunk a jegyekből, mint általában, ez pedig jó jel” — fogalmazott a RacingNews365.com című internetes portálnak nyilatkozva. „A nemzetközi jegyeladások is magasabbak voltak. Azt hiszem, mintegy 11 ezren repültek ide hozzánk. Ha a hoteleket, az autókölcsönzőket, az éttermeket nézzük, a gazdasági hatás egy ilyen kis sziget esetében óriási.”

„Mivel ez egy közel-keleti hétvége [péntek és szombat a hétvége], a helyi rajongók talán korábban jönnek, mint egy vasárnapi verseny esetében, amikor iskola vagy munka után érkeznének, hiszen — habár a verseny este 6 órakor van — később jönnének.”

„Amikor mi bekerültünk a naptárba, alázatosak voltunk és tiszteltük — és tiszteljük a mai napig — a Forma-1 hagyományait, miszerint a nagydíjat vasárnap rendezik. Most Vegas elkezdte szombaton versennyel, az ember pedig azt mondja, ‘ha meg tudunk állapodni a Forma-1-gyel, és ők is belemennek, talán mi is így tehetünk’. Nem a mi döntésünk. Ez egy kollektív döntés. Meglátjuk a számokat, és talán döntünk.”

„Oké, talán önző vagyok azzal, ha azt mondom, ‘igen, a közel-keleti hétvége szerint akarom’ a versenyt, mert ez csak Bahreinre igaz, miközben a nemzetközi eladásainkat is próbáljuk növelni. 11 ezren érkeztek most, jövőre pedig talán 13 vagy 14 ezren. Lesz így értelme számukra azzal, hogy vasárnap kell hazamenniük? Szóval nem pusztán rólunk [helyiekről] szól ez.”

„Teltházunk volt idén, egy globális sportág vagyunk, szóval figyelnünk kell az időzónákat is — azt, hogy mi az, ami működik. Ha önző vagyok, azt mondom, a bahreini emberek számára jobb, ha hétvégén van. Hogy nemzetközi tekintetben mi a jó, arra nem tudom a választ. De meg fogjuk kérdezni, és ha a vendégek is preferálják, és passzol a dolog, akkor egyeztetni fogunk erről az F1-gyel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mostantól szombatonként lehet a bahreini F1-es verseny?
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!