Motivációként, nem kritikaként tekint Alonso dühös rádiózására az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Motivációként, nem kritikaként tekint Alonso dühös rádiózására az Aston Martin

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke szerint Fernando Aloso dühösnek hangzó rádióüzenetei egyáltalán nem jelentik azt, hogy a spanyol pilóta elveszítette volna bizalmát a csapatban.

Miközben Alonso a szezon elején számos dobogós eredményt szerzett, a legutóbbi három versenyhétvégén nem tudott jó eredményt elérni, és mindössze 6 pontot gyűjtött. A kétszeres világbajnok legutóbb, Szuzukában is sokat küszködött, a versenyen pedig csapatát kritizálta a korai kerékcsere miatt, amikor azt mondta a rádión: „Az oroszlánok közé dobtatok azzal, hogy ilyen korán kiálltunk.”

A futam során Alonso többször panaszkodott az autó gyenge végsebességére, miután nem tudott közelebb kerülni az Alpine versenyzőihez, Mike Krack csapatfőnök viszont azt mondja, semmi rendkívüli nincs ebben – inkább motivációként, mintsem kritikaként tekintenek Alonso megnyilvánulásaira.

„Szerintem meg lehet hallgatni mind a 20 versenyzőt, mindenki nagyon kemény. Mindenki szenvedélyes. Ha egy versenyző nem csinálna ilyet, milyen versenyző?” – mondta a szakember. „Szóval szerintem rendben van a dolog. Mi motivációként tekintünk erre, és mindig más látásmódot nyit meg a dolgokról. Szóval abszolút rendben van.”

Krack azt mondja, a végsebesség hiánya a versenyen annak volt köszönhető, hogy nagy leszorítóerős beállításokat választottak a szuzukai hétvégére a gumik megóvása érdekében.

„Azt gondolom, az autó egy kicsit jobb volt, mint amire számítottunk a versenyen nyújtott teljesítmény, a degradáció szempontjából. Szóval szerintem jó döntést hoztunk” – magyarázta a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!