Motorcsere Verstappennél, egyre közelebb a büntetés - F1VILÁG.HU

Motorcsere Verstappennél, egyre közelebb a büntetés

HIRDETÉS
Max Verstappen és Sergio Perez autójában is motort cserélt a Red Bull Forma-1-es csapata a Magyar Nagydíj vasárnapi futama előtt – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 29: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok kiábrándítóan szerepeltek a szombati időmérő edzésen: a világbajnoki éllovas Max Verstappen csak a 10. helyen zárt, miután a kvalifikáció utolsó szakaszában az erőforrással kapcsolatos problémára panaszkodott, így nem is nagyon tudott értékelhető kört futni a pole-ért folyó küzdelemben. Csapattársa, Sergio Pereznek sem volt könnyű időmérője: technikai gondja ugyan nem volt, ám így is csak a 11. rajtkockát csípte el.

A vasárnapi verseny előtt aztán az FIA hivatalos közleményben erősítette meg, a parc ferme szabályainak eleget téve a Red Bull mindkét autójában kicserélte a belső égésű motort, a turbót, a hőenergia-visszanyerő rendszert [MGU-H], a kinetikus energia-visszanyerő rendszert [MGU-K], így Verstappen és Perez is az idei harmadik ilyen komponenseket használja. Egy szezonon belül hármat lehet felhasználni ezekből az összetevőkből, és ahogy korábban Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már utalt rá, várhatóan a szezon későbbi felében rájuk is rajtbüntetés vár egy újabb motoregység beépítése miatt. Most azonban még megtarthatják rajtpozícióikat a versenyzők.

Verstappen és Perez emellett vadonatúj kipufogórendszert is kapott – az idei hatodikat, ebből összesen nyolcat lehet felhasználni egy idényen belül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!