Friss hírek

Motorcserére készül Monzában a Red Bull

Taktikai motorcserét tervez a jövő hétvégi Olasz Nagydíjra a Red Bull Forma-1-es csapata – árulta el Christian Horner, a Milton Keynes-i istálló csapatfőnöke.


Taktikai motorcserét tervez a jövő hétvégi Olasz Nagydíjra a Red Bull Forma-1-es csapata – árulta el Christian Horner, a Milton Keynes-i istálló csapatfőnöke.

Bár Daniil Kvyat remekül teljesített a vasárnapi Belga Nagydíjon – az orosz negyedik lett –, csapattársa, Daniel Ricciardo ezúttal sem jutott el a kockás zászlóig.

Christian Horner elárulta, az ausztrál egy, az energia-visszanyerő rendszerrel kapcsolatos probléma miatt esett ki, tehát motorpartnerük, a Renault hibájából.

Mivel a soron következő, olaszországi verseny helyszíne, Monza rendkívül motorigényes, a csapat várhatóan kicseréli majd autói motorjait, és inkább bevállalja a büntetést annak érdekében, hogy az azt követő futamon, Szingapúrban jó esélyekkel induljanak.

„Meggyőződésem, hogy Monzában mindkét autóba új erőforrást szerelünk majd” – mondta Horner.

„A hátralévő versenyek számát figyelembe véve elkerülhetetlen, hogy újabb büntetést kapunk. Stratégiailag Monza a legjobb helyszín erre. Nem akarunk régi motorokkal nekivágni Szingapúrnak, nem szeretnénk kockáztatni esélyeinket.”

A legfrissebb hírek szerint a Red Bull olyannyira elégedetlen motorpartnerével, a Renault-val, hogy azt fontolgatja, már jövőre sem a francia gyártó erőforrásaival vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Bár Horner puszta „spekulációnak” nevezte mindezt, elismerte, nagyon frusztráló a jelenlegi helyzet.

„Nagyon sok tehetséges emberük van, de úgy tűnik, a forrásaik nem megfelelőek. Látni a rengeteg energiát és elkötelezettséget a Mercedes, valamint a Ferrari részéről, és ehhez rengeteg erőforrás is társul.”

„A Renault-nak ez ugyanolyan nagy probléma, mint nekünk, de egyszerűen nem engedhetik meg maguknak azt a negatív hírnevet, amit a gyenge motor miatt kapnak.”

A Renault állítólag közel áll ahhoz, hogy felvásárolja a Lotus csapatát – bár a legújabb információk szerint a Force Indiával is tárgyal –, a Red Bull pedig előbb szeretné, ha a francia gyártó bejelentené terveit, mielőtt nyilatkozik saját elképzeléseiről.

„Hallani akarjuk, mennyire elkötelezett a Renault, és mik a terveik a jövőre nézve. Akár motorszállítóként, akár csapattulajdonosként maradnak, szükségük lesz egy versenyképes motorra – hacsak nem döntenek a kiszállás mellett.”

„Amint ezt megtudjuk, mi is tervezhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!