Friss hírek

Motorkomponenseket cserél Bahreinre a Honda

Több komponenst is kicserél V6-os erőforrásaiban a hétvégi Bahreini Nagydíjat megelőzően a Honda.

A japán gyártó idén már a Toro Rosso motorszállítójaként vesz részt az F1-es küzdelmekben, és bár az előszezoni teszteken jó formát mutatott, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon több műszaki probléma is hátráltatta.

Tanabe Tojoharu, a Honda F1-es projektjének technikai igazgatója elárulta, Pierre Gasly autójában a belső égésű motor sérült meg a turbó és az MGU-H hibája miatt, így a japánok módosítottak a két motorkomponensen – nemcsak Gasly, hanem elővigyázatosságból Brendon Hartley esetében is.

Gasly emellett egy új belső égésű motoregységet is kap Bahreinben.

Az idei szezonban az F1-es versenyzők mindössze hármat használhatnak fel büntetlenül a belső égésű motorból, az MGU-H-ból és a turbóból, máskülönben rajtbüntetést kapnak. A mostani komponenscsere azt jelenti, hogyha a Honda nem tudja megjavítani a kicserélt alkatrészeket, Gasly a szezon hátralévő 20 versenyhétvégéjén már csak kettőt használhat ezekből az összetevőkből.

„Nyilván nem ideális, és egyúttal nehéz döntés, hogy már a második versenyre komponenseket kell cserélnünk, hiszen idén már csak 3 erőforrást lehet felhasználni” – mondta Tanabe.

„Viszont úgy hisszük, ez a megfelelő megoldás, és tovább folytatjuk a fejlesztéseket annak érdekében, hogy hasonló problémák ne ismétlődjenek meg még egyszer.”

„Habár a bahreini egy igazán megterhelő pálya az erőforrások számára, reméljük, hogy sikerül túllendülni rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!