Orosz Nagydíj

Motorkomponenseket cserél Bahreinre a Honda

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 23: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 23, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Több komponenst is kicserél V6-os erőforrásaiban a hétvégi Bahreini Nagydíjat megelőzően a Honda.

A japán gyártó idén már a Toro Rosso motorszállítójaként vesz részt az F1-es küzdelmekben, és bár az előszezoni teszteken jó formát mutatott, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon több műszaki probléma is hátráltatta.

Tanabe Tojoharu, a Honda F1-es projektjének technikai igazgatója elárulta, Pierre Gasly autójában a belső égésű motor sérült meg a turbó és az MGU-H hibája miatt, így a japánok módosítottak a két motorkomponensen – nemcsak Gasly, hanem elővigyázatosságból Brendon Hartley esetében is.

Gasly emellett egy új belső égésű motoregységet is kap Bahreinben.

Az idei szezonban az F1-es versenyzők mindössze hármat használhatnak fel büntetlenül a belső égésű motorból, az MGU-H-ból és a turbóból, máskülönben rajtbüntetést kapnak. A mostani komponenscsere azt jelenti, hogyha a Honda nem tudja megjavítani a kicserélt alkatrészeket, Gasly a szezon hátralévő 20 versenyhétvégéjén már csak kettőt használhat ezekből az összetevőkből.

„Nyilván nem ideális, és egyúttal nehéz döntés, hogy már a második versenyre komponenseket kell cserélnünk, hiszen idén már csak 3 erőforrást lehet felhasználni” – mondta Tanabe.

„Viszont úgy hisszük, ez a megfelelő megoldás, és tovább folytatjuk a fejlesztéseket annak érdekében, hogy hasonló problémák ne ismétlődjenek meg még egyszer.”

„Habár a bahreini egy igazán megterhelő pálya az erőforrások számára, reméljük, hogy sikerül túllendülni rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS