Motorprobléma veszélyeztette Gasly dobogós helyét - F1VILÁG.HU

Motorprobléma veszélyeztette Gasly dobogós helyét

HIRDETÉS
Pierre Gasly, az AlphaTauri versenyzőjét egy motorprobléma nyugtalanította az F1-es Azeri Nagydíjon, így a francia pilóta egyáltalán nem volt biztos benne, hogy meg tudja őrizni dobogós helyét.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France  during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly és az AlphaTauri már az időmérőn is remek teljesítményt nyújtott, a francia pilóta ugyanis a 4. rajthelyet szerezte meg. Ez mindenképpen motivációt adott a csapat számára, azonban a futam nem volt problémamentes számukra. 

„Nagyon nehéz volt a helyzetünk a verseny közepétől egy motorprobléma miatt” – mondta Gasly. „Sok erőt veszítettünk az egyenesben, így Sebnek sikerült megelőznie minket a futam közepén. Nagy volt a különbség Yukihoz (Tsunoda) képest például. Szóval a srácok sok motorbeállítást javasoltak, hogy megpróbáljuk csökkenteni a veszteséget.”

„A második szektorban nagyon erős voltam, de az egyenes kemény volt. Amikor Seb megelőzött, szó szerint semmit nem tudtam tenni.”

A piros zászlót követően Gasly a 4. helyre állt fel az új rajthoz, és attól tartott, hogy őt fogják megelőzni. 

„Tudtam, hogy az utolsó két körben bármit csinálok, Charles mögöttem az egyenesben meg fog előzni. És ez is történt. Szóval visszamentem, hogy szélárnyékot vegyek, és az első kanyarban bepróbálkoztam. A hármas kanyarban visszajött mögém és nagyon későn kellett fékeznem” – végül így sikerült megtartani a 3. pozíciót Gaslynak.

„Tényleg akartam ezt a dobogót. Néhány nagyobb kockázatot vállaltam, de egyértelműen megérte.”

„Őrült verseny volt és nagyon intenzív utolsó két kör. Az autó egész hétvégén hihetetlen volt, és láttuk az edzéseken, hogy ott vagyunk. Az időmérő remek volt, de akkor nem tudtam, hogy azt a pozíciót megtarthatjuk-e, vagy hogy egyáltalán dobogóért harcolhatunk. Végül sikerült. Volt egy első és egy második helyem, így a harmadik hiányzott még, szóval hihetetlen, hogy megvan ez a dobogó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!