Motort cserélt Sainz autójában a Ferrari - F1VILÁG.HU

Motort cserélt Sainz autójában a Ferrari

HIRDETÉS
Elővigyázatosságból kicserélte Carlos Sainz versenyautójának motorját a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra a Ferrari csapata.
AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - APRIL 22: Carlos Sainz, Ferrari F1-75 during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Friday April 22, 2022 in imola, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A spanyol versenyző már rögtön a verseny elején a sóderágyba csúszott, miután a nagy hajszában elveszítette az irányítást versenyautója fölött. A spanyol pilóta ezzel egy 17 verseny óta tartó pontszerzési sorozatot szakított meg, ráadásul a melbourne-i futamot megelőző 31 versenyen célba tudott érni.

Bár Sainz autója látszólag nem sérült meg az ausztráliai kicsúszásban, a Ferrari pénteken bejelentette, elővigyázatosságból kicserélték benne a motort. A csapat azzal indokolta a döntést, hogy „nem akartak kockázatot vállalni” az imolai, sprintfutamos hétvégére.

Sainz ezzel idei második motorját használja, ám mivel hármat lehet használni a szezon során büntetlenül, a spanyolt nem sorolják hátrébb a rajtrácson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!