Friss hírek

Mugellóba is ellátogathat idén az F1 mezőnye

Nincs kizárva, hogy két Forma-1-es versenyt is rendeznek idén Olaszországban, jó esély van ugyanis arra, hogy további európai futamokkal kell bővíteni a 2020-as versenynaptárat. Ebben az esetben akár Mugellóba is ellátogathat a mezőny!

A Forma-1 vezetősége kedden nyilvánosságra hozta a 2020-as módosított versenynaptár európai futamainak dátumait: a világbajnokság július első hétvégéjén rajtol Ausztriában, majd egy héttel később még egy versenyt megtartanak Spielbergben.

A mezőny ezután Magyarország, majd Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az irányt.

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója a minap egy interjúban azt mondta, mivel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet nagyon képlékeny, még lehetetlen megmondani, hogyan alakul majd a versenynaptár további része.

A tervek szerint az európai fordulók után az F1-es cirkusz Eurázsiába, Ázsiába, Amerikába, majd a Közel-Keletre utazna.

Azt azonban Carey is elismeri, jó esély van arra, hogy bizonyos versenyeket nem fognak tudni megrendezni idén.

„Természetesen továbbra sem látunk egy meglehetősen rövid időtartományon kívülre. Szoros kapcsolatban vagyunk a promótereinkkel, aktívan egyeztetünk velük, és ők sem látnak még tisztán” – mondta az üzletember.

„Nem fogunk most határidőt szabni. A helyzet képlékenysége miatt egy határidő csak felesleges nyomást jelentene, ami nem lenne helyénvaló és reális, úgyhogy a céljainkra gondolunk. A célunk június vége előtt az lenne, hogyha nem tudjuk befejezni a versenynaptár hátralévő részét, akkor kezeljük a dolgot. Tudjuk, hogy meg szeretnénk próbálni.”

„Vannak más opcióink, ha a dolgok nem állnak össze. Számítunk arra, hogy vannak versenyek a naptárban, melyek talán nem kerülnek megrendezésre. Azt gondolom, vannak lehetőségeink.”

Az esetlegesen kieső versenyeket további európai futamokkal pótolhatják, így a mezőny akár Mugellóba, vagy Hockenheimbe is ellátogathat idén.

Előbbi helyszínnel kapcsolatban az olasz autóklub a hírek szerint már vizsgálja, hogy a monzai Olasz Nagydíj után a Forma-1 ellátogathatna-e a toszkán pályára.

Sajtóértesülések szerint a mugellói pálya tulajdonosai szívesen fogadnák a mezőnyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!