Eifel Nagydíj
Mugello, Finali Mondiali, 2019
Fotó: Scuderia Ferrari
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mugellóban lehet a Ferrari 1000. F1-es versenye!

Nem kizárt, hogy hazai környezetben, Olaszországban ünnepelheti 1000. Forma-1-es világbajnoki versenyét a Ferrari csapata, a monzai versenyhétvége után ugyanis Mugellóba látogathat a száguldó cirkusz mezőnye.

Eddig 8 zárt kapus, európai verseny időpontja ismert: a Forma-1-es világbajnokság július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol, ahol két futamot is megrendeznek.

Ezután Magyarországra, Angliába, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat a majd, majd Ázsia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Az F1 vezetősége azt szeretné, ha 15-18 futamból állna az idei naptár, ám számítanak arra, hogy a tervezett távoli versenyek közül nem mindegyiket tudják majd lebonyolítani. Ebben az esetben pedig európai futamokkal töltenék fel a naptárat, lehetséges versenyrendezőként pedig felmerült Mugello és Hockenheim neve is.

Sajtóhírek szerint a Forma-1 vezetősége kapcsolatba lépett a Ferrarival, hogy megvitassa a mugellói pálya használatát egy héttel az Olasz Nagydíj után!

A Ferrari idén teljesíti majd 1000. F1-es versenyét, ám hivatalosan még nem tudni, hogy melyik versenyhelyszínen.

Az biztos, hogy a 999. futamot Monzában rendezik, ha pedig valóban ellátogat Mugellóba is a mezőny, az 1000. versenyt hazai környezetben futhatja a Scuderia.

Az 5,2 km hosszú pálya még soha nem rendezett világbajnoki futamot, ám már korábban jelezte, szívesen tartanának versenyt idén.

A versenyrendezéshez szükséges licenccel egyébként rendelkezik a pálya.

Az Olasz Nagydíj után két héttel egyébként Szingapúrba látogatna a mezőny, ám a hírek szerint ez a verseny komoly veszélybe került, a szervezők ugyanis jelezték, csak abban az esetben tudják megrendezni a futamot, ha tarthatják a szeptember 20-i dátumot, a versenyen pedig nézőket is fogadhatnak, ami a koronavírus-járvány miatt majdhogynem lehetetlennek tűnik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!