Friss hírek

Működik a Mercedes, Hamilton már az élmezőnnyel csatázna az időmérőn

Rendkívül elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései után a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A brit szerint jó úton járnak, és Barcelonában már sokkal kevesebb problémát okozott számukra az autó túlzott pattogása.

A Mercedes a szezon eleje óta sokat küszködik a „delfinezés” jelenségével, melyre egészen mostanáig nem sikerült megoldást találniuk. A csapat azonban számos újítást pályára vitt a Spanyol Nagydíj nyitónapján, és úgy tűnik, a fejlesztéseknek hála sokkal jobb helyzetbe került a csapat.

Egyelőre persze korai volna mindezt elkiabálni, hiszen a Miami Nagydíj nyitónapján is jól mentek a Mercedesek, végül azonban visszaesett a teljesítményük, ám Hamilton ezúttal ódákat zengett a csapat mérnökei által elvégzett munkáról. A brit nagyon örül annak, hogy a pattogás pénteken már nem okozott sok problémát nekik.

Hirdetés
 

„Rendkívül elégedett vagyok az elért fejlődéssel, és óriási köszönet a gyárban dolgozóknak a kemény munkáért, és azért, hogy nem adták fel, és folyamatosan nyomták!” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Nem vagyunk még a legyorsabbak, de azt gondolom, jó úton járunk. Ez volt az első alkalom, hogy pattogás nélkül vezettünk az egyenesben. Még van azért egy kicsit, de sokkal jobb. Elkezdtük kihozni az autóból a benne rejlő potenciált. Továbbra is kemény dolgunk van, de sokkal jobb vezetni az autót, mint korábban.”

Hamilton azt reméli, a szombati időmérőn még jobbak lesznek, és a legjobb helyekért csatázhatnak.

„Hoztunk ide néhány újítást, és most finomhangolnunk kell őket. Rengeteg adaton rághatjuk át magunkat, hogy jól belőjük az autót. Azt gondolom, szombatra még jobb lehet, és remélhetőleg ott lehetünk az élen lévők sarkában. A degradáció kulcskérdés lesz itt, ezekkel a gumikkal nem támadhatsz csak úgy – sok menedzsmentre van szükségük ilyen hőmérsékleti viszonyok között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!