Friss hírek

Mulasztás: Nem hibás fékek miatt esett ki Vettel Monzában!

Egy nem megfelelően illesztett komponens miatt esett ki a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon Sebastian Vettel – derült ki a Ferrari fékjeit szállító Brembo elemzéseiből.

Vettel már néhány kör után feladni kényszerült a monzai futamot, miután elszálltak a fékek Ferrarijában. A csapat a verseny után közvetlenül természetesen még nem tudott válaszokat adni arra a kérdésre, hogy mi okozta a problémákat a versenynaptár leggyorsabb pályáján.

Az olasz istálló mélyreható elemzésekbe kezdett fékbeszállítójával, a Brembóval közösen. A vállalat próbapados tesztjei végül megerősítették, magával a fékkel nem volt probléma, ám egy nem megfelelően illesztett komponens miatt túlmelegedtek a hátsó tárcsák, mivel nem érkezett elegendő levegő, hogy hűtse azokat.

Hirdetés
 

Magyarán, nem a Brembo által szállított fékekkel volt probléma Monzában, hanem vélhetően emberi mulasztás történt.

A Ferrari mindent megtesz azért, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló probléma, ezért felülvizsgálja azt az ellenőrzési folyamatot, amit a fékrendszer ellenőrzése gyanánt alkalmaznak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!