IMOLAGP

Műszaki hiba okozta Massa mai balesetét

Műszaki hiba okozta Felipe Massa balesetét a vasárnapi Monacói Nagydíjon – erősítette meg a maranellói gárda technikai igazgatója, Pat Fry.


Műszaki hiba okozta Felipe Massa balesetét a vasárnapi Monacói Nagydíjon – erősítette meg a maranellói gárda technikai igazgatója, Pat Fry.

A brazil versenyző a futam 29. körében csapódott neki a Sainte Devote gumifalának – a baleset kísértetiesen hasonlított Massa szombati ütközésére, amikor is szintén az 1-es kanyar előtt blokkolta az első kerekeket, nekivágódott előbb a korlátnak, majd a gumibáláknak.

Míg a harmadik szabadedzésen történt incidenst vezető hiba okozta, Pat Fry technikai igazgató elárulta, a mai balesete az autó meghibásodása miatt következett be.

„A mai incidens nagyon hasonló volt a harmadik szabadedzésen látotthoz, de valójában a két baleset teljesen különböző volt” – mondta a szakember.

„A tegnapi esettel ellentétben a mai ütközést egy, az autó bal elején felmerült probléma okozta. Még túl korai pontosan megmondani, mi történt, így a következő néhány napban, Maranellóban megpróbáljuk kideríteni, mi okozta a balesetet.”

Massát egyébként az eset után a pálya kórházába szállították, ahol alaposan kivizsgálták – szerencsére nincs komoly baja, csupán nyakát fájlalja.

Stefano Domenicali csapatfőnök elárulta, a versenyző kanadai szereplése nincs veszélyben.

„Szerencsére rendben van, és már haza is ment” – mondta a szakember.

„Azt hiszem, néhány napon belül ismét tökéletes formában lesz, és készen fog állni arra, hogy versenyezzen Montrealban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!