Friss hírek

Műszaki hibával indult a Mercedes tesztje Bahreinben

Nagy reményeket fűz a héten tartandó bahreini teszthez a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton. A brit számára mindazonáltal nem indult jól a mai gyakorlás.

A háromszoros világbajnok vasárnap alulmaradt a ferraris Sebastian Vettellel szemben a Bahreini Nagydíjon, így 3 verseny után hátránya 7 pont a világbajnoki tabellán.

Hirdetés
 

A királykategória csapatai kedden és szerdán tesztelhetnek Bahreinben, Hamilton pedig azt mondja, a kétnapos gyakorlás komoly szerepet játszik majd abban, hogy a Mercedes visszavágjon riválisának.

„Lesz tennivalónk a teszten – próbáljuk megerősíteni az autót, illetve szeretnénk gyarapítani a tudásunkat a gumikkal kapcsolatban, hogy jobb helyzetben legyünk a következő futamon” – mondta Hamilton.

„Az autó nyilvánvalóan jó. A kérdés igazából az, hogy hogyan is használjuk az abroncsokat a versenyen, főleg, ha kicsit melegebb van.”

„De még Bahreinben sem volt olyan igazi hőség, elég hűvös volt. Szóval ez kétségkívül egy nagy kérdőjel számunkra.”

Hamilton kifejtette, sok üzemanyaggal a Mercedes autója egyáltalán nem olyan kezesbárány, mint az időmérőkön.

„Kezdetben az autó ugye nehéz és lomha, és igen, a tapadás nem az igazi, csúszkálunk össze-vissza. És aztán egyre csak könnyül az autó, és egyre kényelmesebben érzem magam benne. És amikor a végén felkerülnek az új gumik, olyan, mintha ismét időmérőn lennénk.”

A Mercedes számára egyébként nem indult jól a bahreini teszt, Hamilton alatt ugyanis délelőtt megállt az autó. A brit végül félórányi kényszerpihenő után folytathatta a körözést.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!