Nagy a baj Imola környékén, de nem kell a verseny törlésétől tartani - F1VILÁG.HU

Nagy a baj Imola környékén, de nem kell a verseny törlésétől tartani

Nem kell a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj törlésétől tartani, noha a helyi hatóságok a minap vörös riadót fújtak a régiót sújtó kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

Olaszországban meglehetősen szélsőségesen alakult az időjárás az elmúlt hetekben, és különösen Emilia-Romagnában okozott gondot a heves esőzés. Hétfőn este tovább rosszabbodott a helyzet, a Polgári Védelmi Minisztérium pedig vörös riasztást adott ki a régióra – ahol a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő helyszíne, Imola is található.

A riasztást keddre és szerdára adták ki a hatóságok, erős szélre, felhőszakadásra és zivatarokra figyelmeztet, melyek árvízveszélyt és infrastrukturális károkat okozhatnak – beleértve a földcsuszamlás lehetőségét. A regionális kormányzat arra is figyelmeztet, kedden az érintett területeken akár 100 mm eső is eshet, szerda estére pedig várhatóan 150 mm lesz az átlagos csapadékmennyiség.

 

A súlyos árvízveszély miatt a helyi polgármestereknek azt tanácsolták, hogy zárják be az iskolákat, illetve zárják le azokat az utakat, melyek víz alá kerülhetnek, az embereknek pedig azt tanácsolták, lehetőség szerint kerüljék az utazást.

A kialakult helyzet elkerülhetetlenül megnövelte annak veszélyét, hogy az imolai Forma-1-es hétvégére is hatással lesznek a körülmények – elsősorban a pályára, illetve az onnan induló nézőkre.

Bár voltak pletykák arra vonatkozóan is, hogy az Emilia-Romagna Nagydíjat törölni kell, a Forma-1 részéről határozottan állítják, nem kell aggódni a verseny elmaradása miatt, a csapatok és a száguldó cirkusz személyzete a tervek szerint utazik a helyszínre. A versenyszervezők pedig keményen dolgoznak azon, hogy a nézőket kiszolgáló létesítmények – beleértve a parkolókat is – használhatók maradjanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nagy a baj Imola környékén, de nem kell a verseny törlésétől tartani
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!